Antena 3 CNN Economic Companii Preşedintele rus se implică în cumpărarea Opel

Preşedintele rus se implică în cumpărarea Opel

Preşedintele rus se implică în cumpărarea Opel
Sursa foto: medvedev merkel
16 Iul 2009   •   10:58

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, va cere un acord final pentru cumpărarea grupului Opel de către Sberbank şi compania canadiană de piese auto Magna, a declarat astăzi un oficial de la Kremlin, referindu-se la apropriata vizita a liderului rus în Germania.

"Ne vom adresa oficialilor din Munchen pentru a susţine un acord, pentru că credem că este o afacere bună. Sperăm că şi alţii să aibă aceeaşi părere", a declarat Serghei Prihodko, consilierul pe probleme diplomatice al preşedintelui rus.



Magna, cel mai mare producător de piese auto din Canada licitează pentru Opel în parteneriat cu Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, în termeni de împrumut. Trei alţi pretendenţi au prezentat oferte.
Germania consideră totuşi să vadă acordul preliminar GM-Magna ca fiind o ?bază bună? pentru viitorul Opel, aprecia Thomas Steg, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

RHJ International SA, companie de investiţii din Belgia a prezentat, la rândul său, o ofertă pentru Opel. De asemenea, Beijing Automotive Industry Holding Co. s-a înscris în cursă pe 3 iulie. Fiat SpA făcuse o ofertă de preluare a companiei germane fără a plăti cash, înainte de alegerea echipei Magna-Sberbank de către oficialii germani.

Magna şi Sberbank au oferit 500 milioane de euro ca investiţii şi cer 4,5 miliarde euro garanţii de stat. Discuţiile s-au oprit din cauza cererii Magna de a controla distribuţia rusă a brandului Chevrolet, ca şi unor întrebări legate de proprietatea intelectuală.
Sberbank ar urma să preia o participaţie de 35% în cadrul Opel, Magna va deţine un pachet de 20%, în timp ce compania americană General Motors va păstra o participaţie de 35%.

Beijing Automotive ar investi 660 milioane de euro pentru 51% din Opel, restul rămânând la GM.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close