Antena 3 CNN Economic Companii Preşedintele Toyota: "Priorităţile au devenit confuze" în căutarea supremaţiei mondiale

Preşedintele Toyota: "Priorităţile au devenit confuze" în căutarea supremaţiei mondiale

Preşedintele Toyota: "Priorităţile au devenit confuze" în căutarea supremaţiei mondiale
Sursa foto: toyota
25 Feb 2010   •   15:18

Preşedintele companiei Toyota, Akio Toyoda, şi-a cerut scuze, miercuri, Congresului american şi milioanelor de proprietari americani de Toyota pentru problemele de siguranţă ce au dus la unele decese şi la o rechemare uriaşă a modelelor pentru repararea acceleraţiei şi frânelor.
"Îmi pare profund rău pentru orice accident pe care şoferii Toyota l-ar fi trăit," a declarat nepotul fondatorului companiei, cea mai mare de pe piaţă.
Toyoda s-a prezentat în faţa comisiei parlamentului american, unde a jurat să spună adevărul. Preşedintele comisiei Edolphus Towns l-a salutat pe Toyoda, căruia i-a mulţumit că s-a prezentat voluntar să depună mărturie. Toyoda a promis că societatea sa va schimba modul în care rezolvă plângerile consumatorilor, inclusiv va analiza mai atent informaţiile de la şoferi şi experţi în siguranţă din afara companiei când este vorba de rechemare.
De asemenea, managerii Toyota vor conduce personal maşinile aflate sub investigaţie pentru a experimenta personal problemele.
Acesta arăta că "priorităţile companiei au devenit confuze" în căutarea creşterii din ultimul deceniu, pe seama preocupărilor pentru siguranţă.
"Am urmărit creşterea la o viteză peste care puteam dezvolta populaţia şi organizaţia noastră. Regret că aceasta a rezultat în chestiuni de siguranţă şi regret profund orice accident pe care şoferii Toyota l-ar fi trăit."
Toyoda a declarat comisiei că este "absolut încrezător" că nu este o problemă cu electronica de pe vehiculele Toyota şi a repetat că accelerarea bruscă se datorează fie blocării pedalei de acceleraţie fie covoraşului.
Toyota a rechemat 8,5 milioane de maşini în service.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close