Antena 3 CNN Economic Companii Prima ediție DIPLOMA a atras peste 8000 de vizitatori

Prima ediție DIPLOMA a atras peste 8000 de vizitatori

Prima ediție DIPLOMA a atras peste 8000 de vizitatori
27 Noi 2014   •   12:40

Prima ediție DIPLOMA- un proiect dedicat absolvenților de faculăți creative din Bucureșt- a avut loc în perioada 20-23 noiembrie și a fost un real succes: în seara vernisajului, care a avut loc pe 20 noiembrie, la Palatul Știrbei, peste 2000 de pasionați de artă și design au putut admira lucrările a peste 300 de absolvenți ai facultăților creative din București, iar pe parcursul celor patru zile de expoziții, proiecții, petreceri și spectacole, mai bine de 8000 de oameni au luat parte la ceea ce s-a conturat deja ca cea mai importantă platformă dedicată absolvenților de arhitectură, artă, design, film, teatru sau muzică.

 “Cred că energia care s-a generat în jurul acestei prime ediții DIPLOMA a fost o sursă de optimism pentru toată lumea și a confirmat intuiția noastră că acest eveniment este necesar și util, atât pentru studenți, cât și pentru publicul larg. Am creionat acest proiect tocmai din convingerea că lucrările tinerilor absolvenți  merită promovate, dar și din certitudinea că este nevoie de platforme care să genereze colaborări și proiecte multidisciplinare, iar ce s-a întâmplat în aceste patru zile la Palatul Știrbei a demonstrat, cred eu, că trebuie să punem bazele unui dialog solid despre un viitor în care creativitate și inovația sunt principalele instrumente de evoluție. Eu am fost impresionat de calitatea proiectelor acestor tineri, atât de la design grafic sau sculptură, cât și de la design vestimentar, pictură sau arhitectură, iar piesele de teatru și filmele din cele patru zile de eveniment au completat perfect programul primei ediții DIPLOMA- un eveniment ce va deveni anual și care își propune să devină un reper important pentru toți absolvenții de facultăți creative din București”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

Universitățile și Facultățile partenere ale primei ediții DIPLOMA au fost: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică- Secția Design Industrial, Universitatea Politehnică București, Facultatea de Arhitectură-Universitatea Spiru Haret și Facultatea de Arte- Hyperion.

Profesorii coordonatori au salutat și ei aceasta inițiativă, care își propune să aibă și o prezentă online, pe tot parcursul anului, pe www.institute.ro/diploma

“<> este un eveniment ce propune un lucru foarte important și inedit  (cu excepția unei inițiative similare organizată la jumătatea anilor ’90 de către Centrul Soros pentru artă contemporană), acela de a prezenta o selecție a proiectelor de licență de la universitățile cu profil artistic și de arhitectură. Într-un context în care direcțiile de gândire artistică tind să fie din ce în ce mai izolate, faptul de a organiza o expunere, care să cuprindă majoritatea genurilor creative, îl consider un gest meritoriu. Această inițiativă trebuie, negreșit, să continue și să devină ciclică pentru a putea sesiza evoluția și potențialul absolvenților ce vin dintr-o zonă a învățămânului vocațional și chiar de nișă, în unele cazuri”, a declarat Conf. univ. dr. Cosmin Păulescu, Decanul Facultății de Arte Decorative și Design de la Universitatea Națională de Artă București.

“Salutăm disponibilitatea echipei The Institute de a susține și promova absolvenții facultăților creative din București. În acest fel, tinerii noștri artiști au avut posibiliatea de a ieși din <>.Suntem mai mult ca siguri că ediția următoare va fi la fel de spectaculoasă și că acest eveniment va deveni un punct de reper pentru iubitorii de artă preocupați de noutate, inovație și calitate”, a povestit Lector univ. dr. Dorina Horătău - Director Departament Arte Textile.

“Proiectul DIPLOMA  oferă vizibilitate efortului didactic de a transmite generației în formare valorile culturale autentice ale spațiului spiritual românesc”, a completat Vlad Leu - Prodecan Facultatea de Arte Geo Saizescu, Universitatea Hyperion.

Participanții la prima ediție DIPLOMA au avut parte și de o “petrecere de absolvire”, care a avut loc în Club Eden.

Prima ediţie DIPLOMA a avut loc în perioada 20-23 noiembrie 2014, la Palatul Știrbei, și a cuprins spectacole de teatru, proiecții de film și expoziții. Înțelegând importanța unei astfel de platforme pentru tinerii creativi din România, partenerii DIPLOMA și-au asumat curajos susținerea acesteia încă de la ediția pilot: Grolsch, ABSOLUT și Nescafé Dolce Gusto s-au alăturat astfel evenimentului de anul acesta.

 Evenimentele și expozițiile din cadrul Diploma au în vedere atragerea unui public interesat de artă și industii creative, care poate fi un potențial angajator sau un partener al tinerilor absolvenți, organizatorii privind acest proiect ca o rampă de lansare pentru următoarea generație de creativi din România.

The Institute este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine, DIPLOMA şi Noaptea Agenţiilor, organizator al Effie Awards România și Şcoala ADC*RO.


foto credits: Roald Aron

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close