Antena 3 CNN Economic Companii Probleme pentru CFR Călători, după traficul generat de studenţi. Szentes: „Ne confruntăm cu o lipsă de vagoane”

Probleme pentru CFR Călători, după traficul generat de studenţi. Szentes: „Ne confruntăm cu o lipsă de vagoane”

Probleme pentru CFR Călători, după traficul generat de studenţi. Szentes: „Ne confruntăm cu o lipsă de vagoane”
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2017   •   16:21

CFR Călători se confruntă cu o lipsă de material rulant în contextul acordării gratuităţilor pentru studenţi la călătoria cu trenul, traficul generat de studenţi în cursul lunii februarie, comparativ cu luna similară a anului trecut, fiind în creştere cu 70%, a declarat, marţi, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, după o dezbatere de profil organizată la Senat, scrie Agerpres.

"Ultimele două weekend-uri deja am crezut că a început sezonul. Pentru noi este o veste îmbucurătoare, în schimb ne confruntăm în continuare cu o lipsă de vagoane, de material rulant, în contextul creşterii solicitării din partea studenţilor în special. Trebuie să ştiţi că, în luna februarie, traficul generat de studenţi faţă de luna februarie 2016 a crescut cu 75%, de la 209.000 de călători studenţi la 355.000 de călători. În acelaşi timp, numărul abonamentelor care s-au cumpărat în luna februarie 2017 a ajuns la peste 4.400, faţă de 1.050 de abonamente cât s-au procurat în februarie 2016", a spus Szentes. 

Iosif Szentes a precizat, în context, că CFR Călători a suplimentat cu până la 120 de vagoane, în fiecare weekend, garniturile care circulă către oraşe importante dinspre Bucureşti şi, duminica în special, către Bucureşti. 

"În weekend ne confruntăm cu o situaţie deosebită, mai ales în staţiile care deservesc campusuri universitare şi în special în Bucureşti. Am luat câteva măsuri de eficientizare a activităţii: în fiecare vineri, sâmbătă, duminică lucrăm cu între 24 şi 30 de casieri, avem peste 11 case dedicate studenţilor, marcate, iar prin megafoane aproape din minut în minut se îndrumă studenţii la aceste case. De asemenea, în fiecare weekend suplimentăm numărul vagoanelor din garniturile către oraşe importante dinspre Bucureşti, respectiv spre Bucureşti la sfârşit de săptămână, duminică în special, cu până la 120 de vagoane", a subliniat şeful companiei. 

Potrivit datelor transmise pe 8 martie de CFR Călători, compania a emis studenţilor, în luna februarie 2017, peste 355.000 de bilete gratuite, cu aproape 70% mai multe comparativ cu luna similară din 2016, şi mai mult de 4.400 de abonamente lunare, valoarea de decont a acestor călătorii depăşind 15,7 milioane de lei. 

În comparaţie, în luna februarie 2016, studenţilor le-au fost emise peste 209.000 bilete cu reducere şi peste 1.000 de abonamente, numărul acestora din urmă fiind de patru ori mai mic decât cel consemnat în februarie 2017. 

Din numărul total de pasageri transportaţi de compania naţională în luna februarie 2017, ponderea studenţilor a depăşit 10%. 

Studenţii români şi străini, înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, a anunţat, pe 1 februarie 2017, CFR Călători. 
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close