Antena 3 CNN Economic Companii Producătorul de echipamente IT&C Huawei deschide un centru de suport global în Bucureşti

Producătorul de echipamente IT&C Huawei deschide un centru de suport global în Bucureşti

Producătorul de echipamente IT&C Huawei deschide un centru de suport global în Bucureşti
Sursa foto: Foto: huawei.co.nz
22 Oct 2011   •   15:38
Producătorul chinez de echipamente IT&C Huawei va investi 200 de milioane de euro în România până în 2014, conform ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, citat de Mediafax.

"Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a deschis, astăzi lucrările mesei rotunde cu companiile chineze interesate să investească în România, organizată la sediul Ambasadei României la Beijing. Compania Huawei i-a prezentat demnitarului român planurile de investiţii pentru următorii ani în România. Compania chineză va investi 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind inaugurarea în februarie 2012 a Centrului European de Proiectare Huawei în zona Pipera, lângă Bucureşti, precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC).

De asemenea Ariton a discutat şi cu reprezentanţii China Coal Equipment and Engineering, interesaţi să investească în minele de huilă din Valea Jiului.

Directorul general al Huawei România, Jeff Wang, a declarat la începutul lunii septembrie că producătorul chinez de echipamente IT intenţionează să deschidă în România al patrulea centru de suport global, primele trei fiind localizate în China, India şi Mexic.

Din primele estimări, vor fi circa 1.500 de angajaţi până la finele anului 2014, din care 80% vor fi români.

Înfiinţată în 1987, Huawei Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii IT&C la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde de dolari în 2010.

×
Subiecte în articol: IT Huawei Ministerul Economiei Ion Ariton
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close