Antena 3 CNN Economic Companii Producţia creşte, muncitorii intră în şomaj. ArcelorMittal Galaţi îşi trimite angajaţii în concediu forţat

Producţia creşte, muncitorii intră în şomaj. ArcelorMittal Galaţi îşi trimite angajaţii în concediu forţat

Producţia creşte, muncitorii intră în şomaj. ArcelorMittal Galaţi îşi trimite angajaţii în concediu forţat
Sursa foto: productia
17 Mar 2010   •   19:23

Aproape 700 de salariaţi ai ArcelorMittal Galaţi ar putea intra în martie, prin rotaţie, în concediu de odihnă, luat în avans, şi nu este exclusă trimiterea de personal în şomaj tehnic, în lunile care urmează, potrivit directorului general al combinatului siderurgic, Thierry Le Gall, scrie Mediafax.

Situaţia economică a combinatului este mai bună faţă de cea din 2009, dar compania nu va deschide o schemă de angajări, putând să trimită în şomaj tehnic angajaţi de la Laminorul de Benzi la Rece (LBR) şi Laminorul de Tablă Groasă (LTB).

"Dacă ne comparăm cu unităţile din Vest, acolo se produce dublu, cu de trei ori mai puţin personal. Deci obiectivul nostru e să păstrăm ce avem, de aceea am şi stopat schema de plecări voluntare, dar nu vreau să trimit în comunitate speranţa de a angaja masiv. Dacă vom avea nevoie pe competenţe specifice, vom angaja câţiva oameni, dar obiectivul este să avem activitate cu oamenii de acum. (?) Pentru cei care lucrează la fluxul cald, furnale, oţelării, aglomerare nu vor fi probleme şi vom rămâne cu aceeaşi activitate ca şi azi. Avem probleme la LBR si LTG, unde în martie probabil vor fi ceva porţiuni de concediu luate mai devreme şi dacă va fi nevoie, şi şomaj tehnic în lunile următoare", a spus Thierry Le Gall.

Conform contractului colectiv de muncă, veniturile salariaţilor se vor majora cu 5% până în vară, din care o majorare de 2% a fost acordată deja la începutul acestui an.

Combinatul a produs anul trecut 1,7 milioane tone de oţel şi mizează în acest an pe o producţie de 2,2 - 2,5 milioane tone.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: somaj
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close