Antena 3 CNN Economic Companii Proteste la Opel. Mii de salariaţi se tem că vor fi concediaţi

Proteste la Opel. Mii de salariaţi se tem că vor fi concediaţi

Proteste la Opel. Mii de salariaţi se tem că vor fi concediaţi
Sursa foto: OPEL
27 Feb 2009   •   13:31

Mii de salariaţi ai Opel au protestat în Germania. Oamenii sunt îngrijoraţi că şi-ar putea pierde locurile de muncă din cauza problemelor pe care le are producătorul american de automobile General Motors, proprietarul Opel. Oficialii de la Berlin dau, însă, asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.
Oamenii cer ca firma-mamă General Motors să renunţe la planurile privind închiderile de uzine în Europa. Ei spun că fabricile de pe Bătrânul Continent nu au probleme şi situaţia din Statele Unite nu ar trebui să afecteze producţia europeană.
Cancelarul Germaniei a ţinut să îi liniştească pe manifestanţi. Angela Merkel a amintit că guvernul de la Berlin şi reprezentanţii General Motors se vor întâlni pentru a discuta despre un plan care să salveze Opel.
?Înţelegem îngrijorarea muncitorilor de la Opel, cu atât mai mult , este extrem de important să avem un plan sustenabil şi de viitor, care ne dă oportunitatea să luăm o decizie. Şi, din acest punct de vedere, cred că putem spune că timpul ne presează?, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
Gigantul auto american General Motors, a raportat pierderi de 30,9 miliarde dolari în 2008. Oficialii companiei au anunţat pe 17 februarie că au nevoie de două miliarde dolari pentru acoperirea cheltuielilor din martie. Vânzările din ultima perioadă a anului trecut au scăzut cu 52%, la 30,8 miliarde dolari. Compania a anunţat acum câteva luni că va disponibiliza peste 47.000 de angajaţi în 2009.
Antena3

×
Subiecte în articol: Opel
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close