Antena 3 CNN Economic Companii Resursele Mării Negre, luate la ochi de o companie olandeză. Sterling ar putea fi scoasă din joc

Resursele Mării Negre, luate la ochi de o companie olandeză. Sterling ar putea fi scoasă din joc

Resursele Mării Negre, luate la ochi de o companie olandeză. Sterling ar putea fi scoasă din joc
de O.P.    |    15 Feb 2013   •   12:46

Grupul Vitol, localizat la Rotterdam, in Olanda, si Geneva, in Elvetia, intentioneaza sa cumpere compania Sterling Resources din Canada si in felul acesta va reusi sa acceada la resursele potentiale din Marea Neagra.

Vitol Group a facut o oferta de 192 de milioane de dolari cash pentru a prelua compania canadiana Sterling Resources, ce detine drepturi de explorare in perimetrele Midia si Pelican de pe platoul continental romanesc al Marii Negre.

Firma este unul dintre cei mai mari traderi de petrol, gaze, electricitate, carbune, metale industriale si zahar din lume. Inregistrata in Olanda, Vitol deruleaza afaceri de aproape 200 miliarde de dolari anual fiind foarte cunoscuta pe plan mondial. Are reprezentante in peste 20 de state.

In Romania nu exista inca o subsidiara insa din 2004 tot comercializeaza produse petroliere in special prin Bursa Romana de Marfuri. De la finele lui 2011, Vitol este prezenta si pe bursa de electricitate OPCOM, actionand pe piata en-detail. Posibila prezenta in Marea Neagra a Vitol nu ar reprezenta o premiera pentru grup pentru ca deja a inceput prospectiuni in Africa, conform Reuters.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close