Antena 3 CNN Economic Companii Saab are 20 de potenţiali cumpărători

Saab are 20 de potenţiali cumpărători

Saab are 20 de potenţiali cumpărători
Sursa foto: saab
07 Apr 2009   •   12:12

General Motors Corp a atras 20 de potenţiali cumpărători pentru brandul său suedez Saab, iar o vânzare ar putea fi realizată până în iunie deoarece compania se grăbeşte să scape de unităţile neprofitabile pentru a se restructura.
În plus, rivala lui GM, Ford Motor Co a relatat că a reuşit să taie datorii de 9,9 miliarde de dolari, sau circa 38 procente, ceea ce a dus acţiunile în urcare cu 23 % pentru a închide pe plus 16 procente.
Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al ministerului german al economiei a relatat că guvernul este în discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori pentru divizia Opel a GM.

GM mai supravieţuieşte acum doar cu împrumutul de urgenţă dat de guvernul american în valoare de 13,4 miliarde dolari. Compania intenţionează să rupă legăturile cu Saab până la începutul anului următor, motiv pentru care filiala suedeză a cerut protecţie faţă de creditori, în februarie, pentru a avea timp să găsească un cumpărător.

Saab doreşte a cere creditorilor să şteargă 75 procente din datorie pentru a reveni pe plus până în 2011. Administratorul companiei a subliniat că circa 20 de potenţiali cumpărători sunt interesaţi de societate, iar o înţelegere ar putea veni până în iunie.
Saab are nevoie de un miliard de dolari pentru finanţare, din care 600 de milioane de dolari ar urma să vină de la Banca europeană de investiţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Saab General Motors criza piata auto
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close