Antena 3 CNN Economic Companii Samsung, Sharp şi alţi furnizori de ecrane LCD, amendaţi cu 539 milioane dolari în SUA

Samsung, Sharp şi alţi furnizori de ecrane LCD, amendaţi cu 539 milioane dolari în SUA

Samsung, Sharp şi alţi furnizori de ecrane LCD, amendaţi cu 539 milioane dolari în SUA
27 Dec 2011   •   18:38

Samsung Electronics, Sharp şi alţi cinci producători de ecrane LCD pentru televizoare, monitoare şi notebook-uri au acceptat plata a 539 milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii în Statele Unite în care erau acuzaţi de fixarea preţurilor, informează Reuters.
   
Acordul este cel mai recent într-o serie de procese în care companiile sunt acuzate că în perioada 1999-2006 au încheiat înţelegeri ilegale pentru umflarea preţurilor pe piaţa ecranelor LCD, care a avut un impact de ordinul miliardelor de dolari asupra comerţului din Statele Unite.
   
În decembrie 2006, autorităţile din Japonia, Coreea de Sud, Uniunea Europeană şi Statele Unite au anunţat o anchetă legată de activităţi anticoncurenţiale în rândul producătorilor de ecrane LCD.
   
Potrivit documentelor depuse la un tribunal din San Francisco, Samsung va plăti o amendă de 240 milioane de dolari, Sharp 115,5 milioane de dolari, iar Chimei Innolux din Taiwan 110 milioane de dolari.
   
Celelalte companii amendate sunt Hitachi Dispalys cu circa 40 de milioane de dolari, HannStar Dispaly cu 25,6 milioane de dolari, Chunghwa Picture Tubes cu 5,3 milioane dolari şi Epson Imaging Devices cu 2,85 milioane dolari.
   
Alte companii care vor fi nevoite să încheie astfel de acorduri sunt AU Optronics din Taiwan, unul dintre cei mai mari producători de ecrane LCD, LG Display din Coreea de Sud şi Toshiba.
  
În această lună a mai fost încheiat un acord, de către opt companii, între care Samsung şi Sharp, privind plata a 388 de milioane de dolari pentru stingerea unui litigiu cu cumpărătorii direcţi de ecrane LCD.
  
Conform documentelor juridice, companiile semnatare au acceptat să adopte programe de respectare a legislaţiei antitrust în domeniul stabilirii preţurilor şi producţiei de ecrane LCD.
   
Cu toate acestea, companiile semnatare nu şi-au recunoscut vinovăţia.

×
Subiecte în articol: amenda Samsung SUA comert tribunal ancheta companii
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close