Antena 3 CNN Economic Companii Se închide Sidex? Toţi angajaţii ArcelorMittal Galaţi, în şomaj tehnic prin rotaţie

Se închide Sidex? Toţi angajaţii ArcelorMittal Galaţi, în şomaj tehnic prin rotaţie

Se închide Sidex? Toţi angajaţii ArcelorMittal Galaţi, în şomaj tehnic prin rotaţie
13 Mar 2009   •   16:24

Toţi cei 12.000 de angajaţi ai combinatului gălăţean ArcelorMittal Galaţi, inclusiv membrii conducerii societăţii, vor intra în şomaj tehnic prin rotaţie, timp de câte zece zile, începând cu 1 aprilie. Măsura este discutată de reprezentanţii patronatului şi liderii sindicali.

Măsura va fi pusă în aplicare după încheierea autodisponibilizărilor, de pe urma cărora angajaţii care renunţă la locul lor de muncă primesc 250 de milioane de lei vechi.

"Ni s-a propus ca în următoarele trei luni toţi cei 12.000 de angajaţi, inclusiv conducerea, să stea în concediu cu plata a 75% din drepturile salariale, măsură cunoscută înainte drept şomaj tehnic. Ni s-a spus cã producţia a scăzut foarte mult, iar cheltuielile au rămas mult prea mari. Nu împărtăşim acest punct de vedere, am solicitat să ni se prezinte date financiare pe care să le analizăm ăi noi. Ne vom reîntâlni luni cu conducerea", a declarat, vineri, Adrian Adăscăliţei, preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor din cadrul ArcelorMittal Galaţi, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, spune că măsura este luată din cauza scăderii dramatice a cererii pentru produse din oţel.

"ArcelorMittal Galaţi confirmă faptul că va recurge la şomaj tehnic, în această schemă fiind incluşi şi membri din conducerea companiei. Măsura va fi aplicată de la 1 aprilie, pe durate limitate de zece zile. Această decizie va fi operaţională în decursul celui de-al doilea trimestru, pentru a adapta activitatea companiei la condiţiile economice dificile. Pe piaţă s-a înregistrat o scădere dramatică a cererii, ceea ce ne-a obligat să luăm acum această hotărâre. Şomajul tehnic pe perioadă limitată este o măsură care se aplică deja în multe ţări din Europa, iar în anumite cazuri încă din luna noiembrie. Credem că angajaţii şi reprezentanţii acestora sunt conştienţi de circumstanţele dificile cu care se confruntă toate companiile, din cauza crizei care a început pe pieţele financiare", spune acest, potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii companiei se vor întâlni cu cei ai Guvernului pe 18 martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Galați somaj tehnic
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close