Antena 3 CNN Economic Companii Secretul ruşinos care a ieşit la iveală despre Standard&Poor's. "Într-adevăr, aşa fac!"

Secretul ruşinos care a ieşit la iveală despre Standard&Poor's. "Într-adevăr, aşa fac!"

Secretul ruşinos care a ieşit la iveală despre Standard&Poor's. "Într-adevăr, aşa fac!"
de O.P.    |    24 Apr 2013   •   13:10

In răspunsul avocatilor Standar&Poor's intr-un proces intentat de Departamentul de Justiție al SUA, acestia precizeaza ca nimeni nu crede în obiectivitatea si independența agentiei în situatii de atribuire de rating. Ratingu-ul nu este decat o forma de reclama si, prin urmare, S&P nu poate fi invinuita de fraudă.
Avocații care reprezintă agenția de rating Standard & Poor's Ratings Services, au adoptat o strategie neobișnuita in apararea clientul împotriva pretențiilor Departamentului de Justiție, potrivit The Wall Street Journal.

In februarie a.c., in cadrul unui proces civil, Departamentul de Justitie a acuzat agenția de rating de fraudă. "S & P a susținut întotdeauna in fata clienților ca deciziile cu privire la atribuirea ratingurilor sunt realizate independent și obiectiv, insa, de fapt, spun procurorii, agenția nu se gandea la riscurile altora, ci numai la propriile riscuri si cum sa “nu rateze un client bun”, sustin procurorii Din acest motiv, multe emisiuni de obligațiuni ipotecare cu risc ridicat au obtinut rating investitional crescut, fapt care le-a facut atarctive pentru investitori. Insa criza creditelor ipotecare a redus valoarea multor dintre aceste instrumente.

Totul despre acest subiect interesant, pe www.incomemagazine.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close