Antena 3 CNN Economic Companii Şefa ANRMAP: Am prea puţină putere, ca să ţin în frâu piaţa achiziţiilor publice

Şefa ANRMAP: Am prea puţină putere, ca să ţin în frâu piaţa achiziţiilor publice

Şefa ANRMAP: Am prea puţină putere, ca să ţin în frâu piaţa achiziţiilor publice
Sursa foto: Foto: anrmap.ro
28 Mar 2011   •   16:54

Are prea puţină putere şi prea puţini oameni ca să poată să supravegheze o piaţă de 19 miliarde de euro - cât a fost în 2010 valoarea procedurilor de achiziţie publică iniţiate în SEAP - asta susţine Cristina Trăilă, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), transmite Mediafax.

Şefa Autorităţii pe Achiziţii, care, conform numelui instituţiei, ar trebui să monitorizeze achiziţiile publice pentru transparenţă şi pentru a obţine economii, primeşte datele solicitate "prin poştă".

Şefa de la Achiziţii spunea, săptămâna trecută, că va cere instanţelor anularea tuturor contractelor încheiate de instituţiile statului care nu sunt în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Este vorba de contracte de miliarde de euro, având în vedere că "cumpărăturile" pe care statul le-a făcut în 2008 şi 2009 au fost de 26 miliarde euro, iar în 2010 doar ceea ce s-a înregistrat ca proceduri de achiziţie în SEAP are o valoare de 19 miliarde euro.

Piaţa achiziţiilor publice reprezintă în jur de 15% din PIB-ul României.

×
Subiecte în articol: achizitii publice contracte
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close