Antena 3 CNN Economic Companii Şeful Samsung, acuzat de evaziune fiscală, revine în fruntea companiei

Şeful Samsung, acuzat de evaziune fiscală, revine în fruntea companiei

Şeful Samsung, acuzat de evaziune fiscală, revine în fruntea companiei
Sursa foto: samsung
24 Mar 2010   •   15:14

Lee Kun-Hee a revenit la conducerea Samsung, cea mai mare companie din Coreea de Sud, la doi ani după ce şi-a dat demisia, în urma acuzaţiilor de evaziune fiscală şi abuz de încredere, scrie Financial Times
.

Revenirea lui Lee Kun-Hee (68 de ani) la conducerea companiei era un fapt asteptat, imediat după ce preşedintele sud-coreean Lee Myung Bak l-a graţiat la finele anului 2009.

Decizia de numire a lui Lee în fruntea companiei s-a luat unei şedinţe a preşedinţilor de grup care au invocat ?schimbarea rapidă a mediului de afaceri? drept motiv pentru întoarcerea acestuia.

James Chung, purtătorul de cuvânt al companiei, a spune că preşedinţii de grup au fost de acord că experienţa lui Lee este extrem de necesară în momentele actuale.

?Suntem într-o criză reală, companii de top se prăbuşesc. În următorii zece ani afacerile şi produsele care reprezintă Samsung vor dispărea. Trebuie să începem ceva nou?, a spus Lee.

În urmă cu doi ani, Lee a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Însă la scurt timp a fost iertat de majoritatea acuzaţiilor.

Judecătorii i-au dat o pedeapsă uşoară pentru a nu îi influenţa negativ afacerile şi economia întregii ţări.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sef Samsung
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close