Antena 3 CNN Economic Companii Statul român a închis, temporar, Unita Vienna Insurance Group

Statul român a închis, temporar, Unita Vienna Insurance Group

Statul român a închis, temporar, Unita Vienna Insurance Group
27 Noi 2008   •   13:29

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a închis, temporar, Unita Vienna Insurance Group aceasta nemaiavând voie să desfăşoare activităţi de asigurare - reasigurare, subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora, pentru că noii acţionari ai societăţii, două companii ale grupului Uniqa, nu au solicitat şi nu au obţinut aprobarea instituţiei, informează arbitrul pieţei asigurărilor, citat de Cotidianul.
Cât timp e suspendată, societatea de asigurări va îndeplini toate obligaţiile asumate prin contract faţă de persoanele asigurate, beneficiare sau păgubite. Societatea trebuie ca, în termen de trei zile de la data comunicării deciziei, să anunţe toţi intermediarii în asigurări cu care colaborează în legătură cu interzicerea temporară a activităţii.
"Decizia a fost luată în urma constatării faptului că noii acţionari ai societăţii, Uniqa International Beteiligungs - Verwaltungs GmbH şi Uniqa International Versicherungs Holding GmbH, nu au solicitat şi nu au obţinut aprobarea CSA, conform legislaţiei în vigoare?, se arată într-un comunicat al Comisiei, citat de Cotidianul.
În acelaşi timp, CSA spune că asigurătorul şi-a schimbat statutul şi conducerea fără vreo notificare, acest lucru fiind ilegal. Pe 3 noiembrie, noii acţionari au numit alţi membri ai Consiliului de Supraveghere şi i-au revocat pe cei existenţi. Pe 17 noiembrie, noul Consiliu de Supraveghere a numit noi membri ai directoratului societăţii şi i-a revocat pe cei existenţi.
Conducerea Unita nu a comentat incidentul. ?Formal, nu am primit nici o informare de la CSA cu privire la suspendarea activităţii. După ce vom vedea hotărârea CSA şi argumentele care au stat la baza deciziei, vom informa acţionarii de la Viena şi vom face o declaraţie?, a declarat, pentru Mediafax, Radu Vasilescu, director general al Unita.
În primul semestru al acestui an, Unita ocupa locul patru pe piaţa asigurărilor, având cotă de piaţă de 7,57% şi prime brute subscrise de 270,5 milioane de lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: statul roman
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close