Antena 3 CNN Economic Companii SUA acuză, în premieră, Toyota de ascundere intenţionată a defectelor automobilelor

SUA acuză, în premieră, Toyota de ascundere intenţionată a defectelor automobilelor

SUA acuză, în premieră, Toyota de ascundere intenţionată a defectelor automobilelor
Sursa foto: sua
06 Apr 2010   •   13:47

Autorităţile SUA au acuzat în premieră constructorul auto nipon Toyota că a încălcat legea prin ascunderea intenţionată a unui defect care poate duce la accelerarea nedorită a autovehiculelor, transmite Bloomberg.

Secretarul Departamentului de Transport al SUA, Ray LaHood, a propus amendarea Toyota cu suma maximă care poate fi impusă de guvern, şi anume 16,4 milioane de dolari.

Toyota a aşteptat minim patru luni înainte pentru a anunţa că pedala de accelaraţie se poate bloca, spune LaHood. Companiile au, în mod normal, la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a raporta defectele legate de siguranţa pasagerilor.

"Acum avem dovada că producătorul auto nu a respectat obligaţiile legale şi, mai rău, a ascuns intenţionat timp de mai multe luni un defect periculos de oficialii americani şi nu a luat măsuri pentru protejarea şoferilor şi familiilor acestora", a spus acesta.

Amenda a fost anunţată la o săptămână după ce compania a raportat că vânzările din SUA au crescut în martie cu 41%, sprijinite de împrumuturi lipsite de dobândă şi leasing-uri cu discount, ceea ce arată că operaţiunile îşi revin după ce constructorul auto a lansat o campanie de rechemare pentru reparaţii aferente unui număr de peste opt milioane de vehicule în întreaga lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close