Antena 3 CNN Economic Companii SUA anchetează Toyota în cazul procedurii de rechemare a maşinilor pentru reparaţii

SUA anchetează Toyota în cazul procedurii de rechemare a maşinilor pentru reparaţii

SUA anchetează Toyota în cazul procedurii de rechemare a maşinilor pentru reparaţii
Sursa foto: toyota
29 Ian 2010   •   12:34

Congresul Statelor Unite va ancheta Toyota Motor Corp în legatură cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentru remedierea unor defecţiuni de producţie efectuată vreodată de grup, transmite Reuters.

Toyota a oprit vânzările şi producţia a opt modele de automobile în America de Nord după presiunile exercitate de autorităţile americane pe probleme de siguranţă şi calitate.

Preşedintele comisiei pentu energie şi comert din Camera Reprezentanilor, Henry Waxman, a spus joi într-un comunicat că va organiza în luna februarie audieri pentru a ancheta "cât de repede şi eficient" producătorul japonez Toyota în urma plângerilor venite de la consumatori legate de accelerarea neintenţionată şi "periculoasă" a autoturismelor.

Măsura deloc obişnuită a autorităţilor americane vine la doar câteva ore după ce Toyota şi-a extins şi în China şi Europa procedura prin care rechema modelele care aveau probleme la pedala de acceleraţie.

Campania de rechemare ar putea afecta aproape opt milioane de autovehicule, mai mult decât totalul vânzărilor grupului din 2009. Această măsură ar putea afecta grav imaginea Toyota.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota masini
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close