Antena 3 CNN Economic Companii TAROM a anunţat pierderi de 49 milioane lei pentru primul trimestru din 2013

TAROM a anunţat pierderi de 49 milioane lei pentru primul trimestru din 2013

TAROM a anunţat pierderi de 49 milioane lei pentru primul trimestru din 2013
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   16:19

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a înregistrat în primul trimestru al anului 2013 pierderi de 49 de milioane lei, informează Agerpres.

Bilanţul reprezintă o scădere cu 15 milioane milioane de lei (24%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În primul trimestru din 2012, TAROM a înregistrat pierderi de 64 milioane de lei.

„Combinarea unor multiple măsuri, ce au mers atât în direcţia creşterii veniturilor, cât şi a reducerii costurilor, au compensat dificultăţile economice şi au generat un rezultat foarte bun”, a precizat Christian Heinzmann, director general executiv al companiei TAROM, potrivit sursei citate.

„Vom continua să gestionăm cu atenţie situaţia companiei şi implementarea planului de management, demarată la începutul celui de al doilea trimestru al acestui an, pentru îmbunătăţirea constantă şi sustenabilă a rezultatului financiar”, a adăugat Heinzmann.

Acesta a mai spus că rezultatele arată foarte bine în opinia managementului şi demonstrează o gestionare mai eficientă a veniturilor şi costurilor.

„Estimăm rezultate mult mai bune începând din trimestrul al doilea, de când planul de management începe să fie implementat. Conform datelor pe care le deţinem în acest moment, ne vom atinge integral obiectivele pentru anul 2013”, a completat Heinzmann.

TAROM precizează că rezultatele financiare sunt neauditate.


×
Subiecte în articol: Tarom pierderi
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close