Antena 3 CNN Economic Companii Tofan Grup intră în faliment

Tofan Grup intră în faliment

Tofan Grup intră în faliment
Sursa foto: tofan grup
17 Aug 2009   •   10:52

Tofan Grup International a intrat în insolvenţă, la propria cerere, Tribunalul Bucuresti admiţând, vineri, începerea procedurii, urmând ca reprezentanţii săi să ceară falimentul, au declarat, pentru NewsIn, avocaţii grupului. După deschiderea insolvenţei, se va ajunge la faliment, din cauză că grupul nu mai poate fi susţinut financiar. ''S-a încercat o reorganizare a grupului, dar a eşuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja în faliment'', a specificat avocatul Piperea Gheorghe.
Avocatul a mai spus că cea mai mare firmă a grupului, Danubiana, a intrat în faliment din 2008. Danubiana fusese preluată de Tofan Grup in 1995.
Instanţa a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de începere a procedurii insolvenţei. La această dată proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.
Tofan Grup International a fost înfiinţată în 1991 de către omul de afaceri Gelu Tofan şi este o companie axată pe comercializarea şi distribuţia anvelopelor, potrivit site-ului oficial.
Gelu Tofan a intrat, în urmă cu câţiva ani, în vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "maşini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT) şi Tofan Group a fost încheiat în anul 2000 şi s-a derulat până în 2004. In acest dosar, procurorii DNA au început investigaţii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli în derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope primite de la Tofan Group.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close