Antena 3 CNN Economic Companii Toyota, acuzată în SUA de încălcarea unui brevet de invenţie la modelele hibrid

Toyota, acuzată în SUA de încălcarea unui brevet de invenţie la modelele hibrid

Toyota, acuzată în SUA de încălcarea unui brevet de invenţie la modelele hibrid
Sursa foto: toyota
04 Sep 2009   •   13:06

Grupul Toyota este acuzat, în Statele Unite, de încălcarea unui brevet de invenţie pentru trenul de rulare utilizat la mai multe modele hibride, inclusiv popularul Prius, iar importurile acestor autoturisme ar putea fi interzise în SUA în cazul unei soluţii nefavorabile producătorului japonez, potrivit Bloomberg.

Firma Paice a depus, joi, o plângere la Comisia Internaţională a Comerţului de la Washington, în care acuză Toyota de încălcarea brevetului şi solicita blocarea importurilor de produse şi autoturisme construite de grup din componenţa cărora face parte şi tehnologia acestei firme, anunţă agenţia de presă.
Paice a obţinut, în anul 2005, în justiţia americană, un verdict conform căruia hibridul Prius, SUV-urile hibrid Highlander şi Lexus RX400h utilizează invenţii ale firmei legate de trenul de rulare. Soluţia a primit un aviz favorabil şi la curtea de apel.
În 2005, Paice a obţinut un verdict conform căruia hibridul Prius, SUV-urile hibrid Highlander şi Lexus RX400h folosesc invenţii ale firmei legate de trenul de rulare. Soluţia a a fost avizată favorabil şi la curtea de apel.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close