Antena 3 CNN Economic Companii Toyota va încheia anul financiar în pierdere, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei

Toyota va încheia anul financiar în pierdere, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei

Toyota va încheia anul financiar în pierdere, pentru prima dată de la înfiinţarea companiei
Sursa foto: Toyota
06 Feb 2009   •   19:04

Toyota, cel mai mare constructor de automobile din lume, va încheia anul fiscal 2008-2009 cu o pierdere de aproape trei miliarde de euro, după ce a înregistrat numai în ultimul trimestru pierderi care se ridică la peste 1,8 miliarde de euro. Este pentru prima dată când Toyota înregistrează pierderi anuale, în cei peste 70 de ani de la înfiinţare.
Reprezentanţii Toyota au anunţat că au în vedere reducerea cheltuielilor cu 10%, pentru a face faţă acestei perioade, în care cererea de maşini noi înregistrează un declin major, atât în America de Nord cât şi în Europa. Sectoarele vizate de reducerea cheltuielilor includ extinderea fabricilor, costurile de producţie şi cheltuielile cu angajaţii.
Acţiunile Toyota au înregistrat o scădere de 47% anul trecut. Compania va renunţa la 3.000 de angajaţi cu contract pe perioadă determinată, până pe 31 martie. De asemenea, va renunţa la turele de noapte în 16 dintre cele 75 de linii de asamblare pe care le deţine în întreaga lume.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close