Antena 3 CNN Economic Companii Transportatorii şi-au redus activitatea cu 60%

Transportatorii şi-au redus activitatea cu 60%

Transportatorii şi-au redus activitatea cu 60%
Sursa foto: transport camion
28 Ian 2009   •   11:28

Situaţia economică a afectat puternic companiile de transport, astfel că 10% din cele 6.000 de firme din acest domeniu de activitate au dat faliment în ultimele două luni. Estimările arată că aproape două treimi dintre companii se îndreaptă spre faliment şi s-ar putea ajunge la concedierea a 30.000 de persoane.
"În toamna anului trecut estimam că până la 45% din societăţile de transport intern şi international vor dispărea, falimenta sau se vor reprofila. La ora actuală, din datele noastre rezultă că 60% din societăţile de transport vor fi puse în situaţia de a nu rezista în piaţă în maximum un an", a declarat Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), citat de România Liberă.
Acesta admite că problemele au început încă din 2006, dar acestea au devenit recent şi mai grave, ca urmare a scăderii comenzilor. De altfel, începând cu 2006, numărul societăţilor de transport s-a înjumătăţit de la an la an.
"În ultimele două luni au rămas fără loc de muncă 7.200 de persoane", arăta Hagiu. Acesta a subliniat că din cei 72.000 de angajaţi din sector, cel puţin îşi vor pierde locurile de muncă în 2009-2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close