Antena 3 CNN Economic Companii Un MARE retailer PLEACĂ din România. A avut pierderi de 26 de MILIOANE de euro la noi în ţară

Un MARE retailer PLEACĂ din România. A avut pierderi de 26 de MILIOANE de euro la noi în ţară

Un MARE retailer PLEACĂ din România. A avut pierderi de 26 de MILIOANE de euro la noi în ţară
de O.P.    |    31 Mar 2014   •   11:08

Retailerul austriac de bricolaj Baumax, care deţine 15 magazine în România, analizează retragerea din Europa de Est, din cauza pierderilor masive înregistrate de companie, potrivit ziarului austriac Die Presse, preluat de Novinite.
Fodatorul Baumax, Karl-Heinz Essl, a anunţat anterior că va scoate la licitaţie colecţia personală de artă pentru a atrage finanţare şi a salva compania de la colaps.

Reprezentanţii Baumax au sugerat însă că veniturile provenite din licitaţie ar putea acoperi salvarea operaţiunilor din Austria, însă ar fi insuficiente pentru a sprijini afacerile din Europa de st.

Essel a afirmat, într-un interviu citat de Die Presse, că extinderea pe pieţele din Europa de Est "nu s-a justificat".

În Austria, Baumax are 66 de magazine şi 4.000 de angajaţi. Incluzând şi operaţiunile internaţionale, retailerul de bricolaj are 9.000 de angajaţi.

Baumax a înregistrat în 2012 o pierdere de 126 milioane euro, potrivit Die Presse. Cele mai mari pierderi au fost raportate în România, de 26 milioane euro, şi Turcia, 14 milioane euro, potrivit Novinite. Cu excepţia Slovaciei, toate diviziile est-europene ale Baumax au înregistrat pierderi.

Grupul a acumulat datorii de un miliard de euro, din care 350 milioane euro împrumuturi pentru operaţiuni şi 650 milioane euro credite ipotecare.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close