Antena 3 CNN Economic Companii Victimele crizei economice. Casa de modă Christian Lacroix, în încetare de plăţi

Victimele crizei economice. Casa de modă Christian Lacroix, în încetare de plăţi

Victimele crizei economice. Casa de modă Christian Lacroix, în încetare de plăţi
Sursa foto: Christian Lacroix
29 Mai 2009   •   12:12

Criza economică face o nouă victimă: renumita casă de modă Christian Lacroix a intrat joi în încetare de plăţi. Casa a fost întemeiată în 1987 de creatorul de modă cu acelaşi nume iar de câţiva ani era deţinută de un grup comercial american. Colecţiile semnate Christian Lacroix erau, în fiecare an, întâmpinate cu elogii, dar acestea nu au adus şi profiturile aşteptate.

Criza economică a restrâns şi mai mult piaţa bunurilor de lux, ceea ce a dat lovitura de graţie casei Christian Lacroix. Creatorul şi cei 125 de salariaţi ai săi speră, totuşi, că vor găsi un nou partener pentru a-şi putea continua activitatea.

Cu toate acestea companii precum Moet Hennessy Louis Vuitton, Christian Dior sau Givenchy au raportat o creştere a vânzărilor cu 11% în primul semestru al anului 2009, iar Gucci are o creştere de cinci procente, în aceeaşi perioadă a anului. Spre deosebire de Chanel, Dior sau Armani, însă, ale căror profituri de bazează în mare măsură pe vânzările de parfumuri şi accesorii, Lacroix a continuat să se concentreze pe vânzarea de produse vestimentare foarte scumpe, puţin căutate în această perioadă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close