Antena 3 CNN Economic Companii Vodafone a îngheţat salariile angajaţilor din Marea Britanie

Vodafone a îngheţat salariile angajaţilor din Marea Britanie

Vodafone a îngheţat salariile angajaţilor din Marea Britanie
Sursa foto: vodafone
22 Mar 2009   •   17:34

Vodafone a îngheţat salariile celor 10.000 de angajaţi din Marea Britanie, a anulat bonusurile şi a recomandat reprezentanţilor pentru vânzări să nu-şi schimbe autoturismele, pentru a reduce cheltuielile companiei cu un miliard de lire sterline, potrivit The Independent.

Publicaţia citează un e-mail confidenţial transmis de directorul general al Vodafone UK, Guy Laurence, către toţi angajaţii diviziei. Potrivit mailului, decizia ar fi una "dificilă, dar responsabilă".

În luna februarie, Vodafone anunţa că va disponibiliza 500 de angajaţi din Marea Britanie.

"Dacă am fi acceptat măriri de salariu, am fi fost forţaţi să creştem numărul de concedieri anunţate recent", a declarat Laurence în mesajul transmis către angajaţi.

Printre măsurile anunţate, Laurence a menţionat că "Vodafone va cere angajaţilor care conduc maşini puse la dispoziţie de companie şi celor care au autoturisme necesare pentru deplasări în interes de serviciu să le păstreze o perioadă mai lungă de timp".

Măsurile de reducere a costurilor presupun şi schimbarea "planurilor de compensaţii suplimentare pentru următorul an financiar (aprilie 2009 - martie 2010, n.r.)" şi realizarea obiectivelor nou stabilite în baza marjelor de profit.

Grupul Vodafone este cel mai mare operator de telecomunicaţii la nivel global şi e prezent şi pe piaţa românească, unde deţine poziţia a doua pe piaţa telefoniei mobile în funcţie de numărul de clienţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close