Antena 3 CNN Economic Companii Vodafone, amendată cu 7.000 de lei pentru trimiterea mesajelor comerciale nesolicitate

Vodafone, amendată cu 7.000 de lei pentru trimiterea mesajelor comerciale nesolicitate

Vodafone, amendată cu 7.000 de lei pentru trimiterea mesajelor comerciale nesolicitate
Sursa foto: vodafone
27 Feb 2009   •   15:39

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDC) a sancţionat operatorul Vodafone România cu amendă contravenţionalã de 7.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de comunicări comerciale nesolicitate, anunţă Mediafax.
În februarie, ANSPDC a efectuat o investigaţie la Vodafone România după o plângere cum că Legea 677/2001 se încalcă, arată un comunicat al instituţiei publicat pe propria pagină web.v "Astfel, petentului i se transmiseseră mesaje promoţionale pe numărul de telefon mobil, deşi la încheierea contractului îşi exprimase dorinţa de a nu primi astfel de mesaje. În controlul realizat de autoritate s-a constatat că petentul îşi exercitase şi dreptul de opoziţie prevăzut de Legea 677/2001, faţă de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje", se precizeazã în comunicat.
Articolul 12 din Legea 506/2004 interzice efectuarea de comunicări comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, care nu necesită intervenţia unui operator uman prin fax ori prin poşta electronică sau prin orice altă metodă care utiliezază serviciile de comunicaţii electronice pentru public, fără a avea consimţământul prealabil al destinatarului.
"În consecinţă, autoritatea a constatat săvârşirea contravenţiei de nerespectare a prevederilor referitoare la trimiterea de comunicări comerciale nesolicitate din Legea 506/2004 şi a sancţionat operatorul cu amendă contravenţională în cuantum de 7.000 lei", arată comunicatul.
În anul 2007, ANSPDCP a sancţionat Vodafone România cu amendă de 1.000 lei pentru săvârşirea contravenţiei de prelucrare nelegală de date personale, însoţită de amendă în cuantum de 5.000 lei pentru savârşirea contravenţiei prevăzute de articolul 13 din Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.
Vodafone România este al doilea operator local de telecomunicaţii mobile, având 9,65 milioane de clienţi la sârşitul anului 2008.
Compania face parte din grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close