Antena 3 CNN Economic Companii Volkswagen a împrumutat Porsche cu 700 milioane euro

Volkswagen a împrumutat Porsche cu 700 milioane euro

Volkswagen a împrumutat Porsche cu 700 milioane euro
Sursa foto: porsche vw
26 Mai 2009   •   09:11

Porsche a anunţat că a primit un împrumut de 700 milioane euro de la divizia Volkswagen şi a subliniat că poate face faţă datoriilor.
"Porsche nu este în pragul insovelnţei, chiar dacă acest lucru s-a spus de nenumărate ori", a spus un purtător de cuvânt al constructorului auto, citat de Reuters.

Volkswagen anunţase amterior că a acordat un credit celui mai mare acţionar al său, o decizie neaşteptată, după ce Porsche a renunţat la preluarea celui mai mare producător auto european.
Pe fondul datoriilor de 9 miliarde euro, la finalul lui ianuarie, compania Porsche a fost forţată să renunşe la preluarea Volkswagen.
Der Spiegel scria că împrumutul a avut ca obiectiv sporirea finanţelor Porsche la începutul anului, iar patronii companiei au garantat cu grupul Porsche Holding GmbH.
Porsche Holding este o companie de distribuţie auto cu sediul central în Austria, deţinuta de familiile Porsche şi Piech, care controlează, de asemenea, Porsche Automobil Holding SE.

În martie, Porsche Automobil Holding SE a încercat să strângă 12,5 miliarde euro în împrumuturi, pentru acoperirea costurilor de refinanţare a datoriilor. Porsche a strâns in final 10 miliarde euro şi, săptămâna trecută, a anunţat că a mai strâns alte 750 milioane euro. Compania încearcă în continuare să obţină alte împrumuturi de 1,75 miliarde dolari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close