Antena 3 CNN Economic Companii Volkswagen a mărit oferta de cumpărare a Porsche

Volkswagen a mărit oferta de cumpărare a Porsche

Volkswagen a mărit oferta de cumpărare a Porsche
Sursa foto: volkswagen
13 Iul 2009   •   12:18

Volkswagen a mărit oferta de preluare a 49,9% din acţiunile diviziei de autovehicule sport a grupului Porsche, pentru care concurează cu şeicul Qatarului, la peste patru miliarde de euro, faţă de propunerea anterioară de 3-4 miliarde de euro, potrivit presei germane.
Astfel, familiile ce deţin companiile germane s-au întâlnit pentru a discuta viitorul companiei, la doar o zi după ce au apărut din nou informaţii despre faptul că emiratul arab Qatar ar dori o cotă din Porsche.

Cu toate acestea, preşedintele Porsche, Wendelin Wiedeking, este mai atras de oferta şeicului Hamad bin Khalifa al-Thani, liderul din Qatar. Astfel, Autoritatea de Investiţii din Qatar, companie de stat, ar fi oferit şapte miliarde de euro pentru 25 procente în Porsche Holding SE şi opţiuni de preluare a acţiuni Volkswagen deţinute de Porsche.


Grupul auto Porsche s-a împrumutat de aproximativ nouă miliarde de euro, până la sfârşitul lunii ianuarie, în urma încercării de preluare a 75% din titlurile Volkswagen. Porsche controlează în prezent 51% din Volkswagen.

Conducerea Porsche se va întruni la 23 iulie, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza posibilitatea investiţiei emiratului din Qatar.


Întâlnire din oraşul austriac Salzburg este precursoare a întâlnirii extraordinare a comisiei de supervizare Porsche de pe 23 iulie.

Grupul auto Porsche s-a împrumutat de aproximativ nouă miliarde de euro, până la sfârşitul lunii ianuarie, în urma încercării de preluare a 75% din titlurile Volkswagen. Atunci a obţinut acţiunile, dar nu şi controlul companiei din Wolfsburg.
Porsche controlează în prezent 51% din Volkswagen.
Wiedeking se opune planurilor VW de preluare preferând mai degrabă "crearea unui grup integrat" .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: industria auto porsche volkswagen Qatar
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close