Antena 3 CNN Economic Companii Volkswagen anulează tratativele de fuziune cu Porsche

Volkswagen anulează tratativele de fuziune cu Porsche

Volkswagen anulează tratativele de fuziune cu Porsche
Sursa foto: volkswagen
18 Mai 2009   •   08:45

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto din Europa, a anulat discuţiile cu Porsche SE privind o eventuală fuziune între cei doi fabricanţi pentru un termen nedefinit, motivând prin lipsa unei atmosfere ?constructive? .

?Vrem să subliniem că acum nu există o atmosferă pentru discuţii constructive şi că nu ştim când vor putea continua discuţiile?, a declarat purtătorul de cuvânt al Volkswagen Christine Ritz. ?Nu suntem deloc presaţi de timp?, a completat aceasta pentru Bloomberg.
Ambele companii anunţaseră anterior că o întâlnire de luni la care să se discute fuziunea a fost anulată. Cu toate acestea, Porsche arăta că discuţiile vor continua şi că vor avea loc alte întâlniri.
Preşedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, declara săptămâna trecută că Porsche trebuie să îşi rezolve problema datoriilor înainte de finalizarea discuţiilor. Datoria netă a producătorului din Stutgart a ajuns la 9 miliarde de euro. Porsche deţine circa 51 procente din comania din Wolfsburg, Volkswagen.
Întrebat dacă Volkswagen ar plăti 11 miliarde pentru Porsche, Piech a comentat că cifra este cu câteva miliarde prea mare.
Porsche a pierdut 21 procente în acest an, valoarea companiei ajungând la 7,21 miliarde euro. Volkswagen a pierdut 12%, cu o valoare de piaţă de 69.6 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close