Antena 3 CNN Economic Companii Vulpescu a demisionat din Consiliul de Administraţie al Transelectrica. Ce motiv a invocat şeful OPSPI

Vulpescu a demisionat din Consiliul de Administraţie al Transelectrica. Ce motiv a invocat şeful OPSPI

Vulpescu a demisionat din Consiliul de Administraţie al Transelectrica. Ce motiv a invocat şeful OPSPI
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Iun 2012   •   23:33

Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, a demisionat din funcţia de administrator al Transelectrica şi a invocat ca motiv o presupusă legătură între alt administrator al companiei şi o firmă care primeşte energie de la Hidroelectrica în baza unui contract direct.
   
"Astăzi au apărut în presă speculaţii ca domnul Ciopraga (Mircea Ciopraga, membru CA, n.r.) ar fi rudă sau partener de afaceri cu domnul Buzăianu de la Energy Holding. Chiar dacă aceste speculaţii sunt sau nu adevărate am decis să demisionez din CA de la Transelectrica. Nu am o problemă personală cu domnul Buzăianu, dar este vorba de orice persoană legată de companiile care au contracte cu Hidroelectrica", a declarat Vulpescu, citat de Mediafax.
   
El a precizat că nu va demisona din CA de la Hidroelectrica sau de la conducerea Oficiului Particitaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).
   
Transelectrica a anunţat, marţi, că deputatul PNL Mircea Ciopraga a fost numit membru al Consiliului de Administraţie, în locul demisionarului Gheorghe Ştefan, urmând să preia şi conducerea interimară a Consiliului.
   
Energy Holding este una dintre cele zece companii care primesc energie de la Hidroelectrica în baza unor contracte directe, la preţuri sub cele din piaţa de profil. Anul trecut contractul cu Energy Holding a totalizat 280 milioane lei.
  

×
Subiecte în articol: transelectrica
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close