Antena 3 CNN Economic Companii Zboruri anulate la Heathrow: mai mulţi activiști au intrat pe pistă şi s-au legat cu lanțuri

Zboruri anulate la Heathrow: mai mulţi activiști au intrat pe pistă şi s-au legat cu lanțuri

Zboruri anulate la Heathrow: mai mulţi activiști au intrat pe pistă şi s-au legat cu lanțuri
13 Iul 2015   •   15:23

Aeroportul Heathrow din Londra a anulat luni unele zboruri, după ce o serie de activiști au intrat pe o pistă și s-au legat cu lanțuri, pentru a protesta împotriva posibilei extinderi a celui mai mare aeroport din Marea Britanie, un proiect evaluat la aproximativ 23 miliarde de lire sterline (36 miliarde de dolari), transmite Reuters, informează Agerpres.

Intrarea a cel puțin 12 activiști pe pistă ridică semne de întrebare privind securitatea celui mai aglomerat aeroport european.

'Ambele piste sunt deschise, deși încă se înregistrează întârzieri și câteva anulări ale zborurilor. Ne cerem scuze pasagerilor pentru aceste dificultăți!', au anunțat reprezentanții aeroportului.

Luna aceasta, Heathrow a fost selectat ca locație pentru o nouă pistă de aterizare în sud-estul Angliei, ceea ce a provocat proteste din partea unor localnici și a unor organizații de protecție a mediului care se opun extinderii aeroportului.

Activiștii din grupul 'Avionul stupid' — care se opun creșterii sectorului aviatic — susțin că proiectul de 23 miliarde de lire sterline va majora emisiile de carbon și va fi blocat în urma unor noi proteste.

Polițiștii au arestat câțiva activiști și au rămas în aeroport, continuând degajarea pistei, a anunțat un purtător de cuvânt al Poliției metropolitane din Londra.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close