Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Canapeaua sau fotoliul extensibil, elementul central într-un living spațios

Canapeaua sau fotoliul extensibil, elementul central într-un living spațios

Sufrageria este una dintre încăperile importante în orice locuință, deoarece aici se strâng prietenii, familia și persoanele apropiate, fiind locul în care se petrece cel mai mult timp în compania celorlalte persoane. De cele mai multe ori, sufrageria este cea care dictează traiectoria designului interior al unei locuinței, fiind locul care creează prima impresie în rândul invitaților.

Canapeaua sau fotoliul extensibil, elementul central într-un living spațios
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2021   •   11:20

Pentru că este o încăpere ce oferă un impact crescut, mobilarea acesteia nu este un proces facil, mai ales că există în momentul actual nenumărate stiluri din care puteți să alegeți. Cu toate acestea, pe lângă stil, sufrageria trebuie să prezinte cel puțin o fărâmă din personalitatea celor care locuiesc în casa respectivă – a-ți pune amprenta pe sufragerie face ca acest loc să devină mult mai personal și mai prietenos.

Una dintre cele mai mari probleme atunci când se pune în discuție designul unui living spațios este elementul central: care va fi elementul central al camerei care va acapara instant atenția invitaților?

Elementul central al unui living spațios îl reprezintă piesele mari de mobilier și anume: canapeaua și, sau fotoliile. Pentru a oferi spațiului pe lângă design și o atingere practică se apelează tot mai des la canapele extensibile și fotolii extensibile.

De cele mai multe ori, canapeaua extensibilă devine un pat confortabil pentru invitați, iar acest lucru înseamnă practic un nou spațiu de dormit – poți să inviți prieteni, rude să rămână peste noapte pentru că acum ai un nou spațiu în care poți să îi găzduiești. Mai nou, pe piață există canapele extensibile care pot deveni fotolii confortabile sau chiar își pot mări numărul de locuri: în loc de 2 locuri se pot face 4 locuri.

Fotoliile extensibile sunt de mai multe tipuri:

  • Fotolii extensibile care devin paturi single
  • Fotolii extensibile care își lungesc șezutul astfel încât să devină mai confortabile.

Numeroase modele de canapele și fotolii extensibile sunt piese de mobilier masive, ceea ce înseamnă că amplasarea lor într-un living ar putea duce la pierderea armoniei interioare.

Putem amplasa atât o canapea cât și fotolii extensibile într-un living fără a deforma designul interior?

Conform specialiștilor în design interior, acest lucru depinde în mare parte de dimensiunea livingului. Atunci când aveți un living foarte spațios puteți amplasa atât canapea extensibilă cât și fotoliu extensibil.

În momentul în care așezați într-un living spațios atât o canapea extensibilă cât și un fotoliu extensibil există probabilitatea ca livingul să pară mult mai mic deoarece câmpul vizual este ocupat de obiecte masive.

Pentru a putea lăsa acea aerisire în living este recomandat să apelați la culori calde care să ofere deschidere – culorile deschise creează iluzia de spațiu mare, pe când culori închise creează iluzia de spațiu restrâns. Puteți să alegeți nuanțe calde de albastru deschis, crem, bej, galben deschis, gri și chiar non culoarea alb.

Este important să existe distanță între canapeaua extensibilă și fotoliul extensibil – amplasați într-un colț al camerei fotoliul extensibil și lângă peretele alăturat canapeaua.

Dacă doriți un aer modern, specialiștii vă recomandă să vă jucați cu nuanțele: o canapea extensibilă albă cu fotolii extensibile într-o nuanță de albastru deschis sau gri. Imaginația este cheia.

Puteți să amplasați chiar două fotolii extensibile dacă livingul vă permite. În orice caz, dacă vreți un spațiu modern, puteți să mergeți oricând pe modelul scandinav care se definește prin minimalist, eleganță și aerisire.

În cazul în care doriți un design modern de impact puteți să vă jucați cu contrastele. Spre exemplu, o canapea extensibilă într-o nuanță vibrantă de verde smarald cu fotolii extensibile în nuanțe pale precum: alb, galben, albastru deschis.

Dacă dispuneți de un living spațios, dar care ar fi prea încărcat cu ambele piese de mobilier extensibile, atunci apelați doar la canapeaua extensibilă pentru că este cea care vă oferă cele mai multe avantaje, atât stilistice cât și practice.

În orice living spațios trebuie să existe ori fotolii ori scaune sau chiar ambele. Spre exemplu, atunci când alegeți o canapea extensibilă puteți să mizați pe o nuanță de alb sau bej și apoi să veniți cu fotolii de relaxare și scaune de living colorate precum: albastru, verde, galben, roz.

Puteți chiar să mizați pe culori diferite atât în cazul scaunelor cât și în cazul fotoliului de relaxare. Puteți să le amplasați pe toate în jurul mesei de living la o distanță de cel puțin 1,5 m, sau le puteți amplasa strategic în colțurile casei – gândiți-vă la o canapea pe un perete și fix în lateralul ei unde se află geamul să existe două fotolii sau un fotoliu și un scaun.

Dacă doriți să mizați pe o canapea extensibilă închisă la culoare, precum sunt cele negre sau gri închis, mizați pe celelalte elemente de mobilier deschise la culoare pentru a crea un balans armonios.

În ziua de astăzi, imaginația este limita. Nu uitați să vă puneți amprenta în decorarea livingului pentru a nu crea impresia de showroom, ci de acasă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close