Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De unde și cum cumperi Bitcoin și alte criptomonede în România

De unde și cum cumperi Bitcoin și alte criptomonede în România

Bitcoin a dat startul lumii criptomonedelor moderne în 2009, când a fost introdus ca un înlocuitor contemporan, bazat pe mediul online, în locul monedelor emise de guverne.

De unde și cum cumperi Bitcoin și alte criptomonede în România
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2022   •   13:28

Entuziaștii Bitcoin de atunci și de acum abia așteaptă ziua când Bitcoin va putea fi folosit la fel de mult și ușor precum monedele convenționale euro, dolari și franci. Comunitatea cripto chiar folosește o frază scurtă care să descrie acel viitor digital: “să cumperi o cafea cu Bitcoin.”

Nu este practic să cumperi cafea cu Bitcoin azi. Însă criptomoneda și-a găsit o altă utilizare incitantă: ca investiție. Fondul limitat și cererea mare pentru monede Bitcoin de azi a dus la creșterea prețurilor.

Puteai să cumperi Bitcoin cu un euro în 2011. Zece ani mai târziu, prețul ajungea la 59.000 euro. Istoric vorbind, valoarea Bitcoin a crescut într-un ritm mai rapid decât prețul aurului, indicii pieței bursiere, și alte investiții. Acesta este unul din motivele pentru care atât de mulți oameni sunt nerăbdători să învețe cum să investească în Bitcoin.

Fie că dorești să obții criptomonede pentru comerțul electronic, să investești, sau să accesezi un joc bazat pe blockchain sau o aplicație tech, va trebui să găsești o platformă sigură, de încredere și ușor de utilizat pentru realizarea tranzacțiilor, cu instrucțiuni clare, ca să începi.

De unde cumperi Bitcoin șI alte criptomonede

Primul pas este să alegi o platformă cripto. Există sute de burse și platforme de criptomonede pe internet, iar fiecare este creată să se adreseze unui anumit tip de cumpărător.

Multe din cele mai mari burse cripto sunt adaptate la nevoile experților, care sunt scufundați în lumea cripto: care sunt cunoscători în tehnologia de blockchain, capabili să seteze o criptografie cu cheie publică cu portofele terțe, și cărora nu le vine greu să folosească o bază de date distribuită care înregistrează tranzacții cripto. Când acești experți decid de unde cumpără BTC (Bitcoin), sunt mulțumiți cu aceste burse fără instrumente adiționale.

Acele platforme sunt grozave pentru investitorii full-time care au cunoștințe în tehnologie ce preferă să controleze toate aspectele tranzacțiilor lor cu criptomonede. Însă experții spun că cei mai mulți oameni folosesc mai bine o platformă custodială care se ocupă de întreaga complexitate a tranzacțiilor de blockchain în numele investitorului.

Kriptomat este o bursă creată special să sprijine oamenii care nu au timpul sau interesul să devină experți în tehnologia blockchain și criptarea prin cheie publică. La Kriptomat poți să-ți creezi un cont și să efectuezi prima cumpărare în câteva minute. Website-ul și aplicațiile mobile combină ușurința utilizării cu un suport grozav și acces simplu la instrumente de investiție, genul de instrumente care sunt disponibile doar celor mai mari clienți ai bancherilor convenționali de investiții.

Kriptomat suportă Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu și sute de alte criptomonede. Poți să-ți faci cumpărarea la alegere cu una din cele peste o duzină de monede fiat suportate în peste 20 de limbi. Zeci de mii de utilizatori din România, din UE, și din toată lumea, fac din această platformă unică, sigură și ușor de folosit căminul lor cripto.

Avantajul Kriptomat

Fiecărei platforme cripto serioase îi pasă de securitate, dar nici una nu atinge performanțele Kriptomat. Această platformă cripto a fost prima bursă din Europa care a obținut certificarea ISO 27001 pentru securitatea datelor.

Fondurile utilizatorilor sunt păstrate în portofele securizate offline administrate de furnizorul de servicii custodiale cel mai de încredere din industrie. Website-ul Kriptomat și aplicațiile mobile sunt testate de hackeri white-hat. Fiecare utilizator parcurge o procedură de verificare a identității conform reglementărilor Uniunii Europene.

Respectarea legilor locale și a reglementărilor internaționale este obligatorie. Kriptomat se conformează cu cerințele de reglementare guvernamentale și urmează cele mai bune practici de pe fiecare piață în care își deține afacerea. Echipa de conformitate a Kriptomat depune efort serios ca să se asigure că utilizatorii pot investi încrezători.

Mai mult decât atât, Kriptomat furnizează acces ușor pentru peste 350 de criptomonede populare și verificate cu atenție. Orice ai căuta, vei găsi. Iar la Kriptomat, primești mai mult decât prețurile curente. Vei mai găsi și un istoric de preț detaliat și instrucțiuni despre cum cumperi BTC și alte criptomonede, inclusiv videoclipuri informative care te ghidează pentru întregul proces.

Dincolo de aceste cerințe de bază, Kriptomat cuprinde și puncte forte unice, care stau la baza succesului său și pe piața de cumpărători români.

Kriptomat se angajează să fie cea mai ușoară platformă pentru cumpărarea, vânzarea și deținerea de criptomonede atât pentru utilizatorii noi cât și pentru cei experimentați.

Un suport de clasă mondială, fișiere de ajutor extensive și o interfață de utilizator eficientizată facilitează investirea în criptomonede la Kriptomat.

Poți să-ți setezi contul și să îți verifici identitatea atât de repede încât vei face prima ta tranzacție în doar câteva minute. Angajamentul Kriptomat pentru ușurința utilizării este atât de puternic încât inginerii platformei au studiat videoclipuri cu primele sesiuni de utilizare cu voluntari de peste tot din Europa pentru a identifica sarcinile care durează prea mult sau instrucțiunile care nu sunt clare.

Kriptomat oferă acces simplificat pentru instrumente de investiții avansate. Alertele de preț îți trimit notificări când monedele pe care le urmărești au modificări mari de preț. Cumpărările recurente îți oferă avantajele medierii costurilor, o strategie puternică susținută de consilierii financiari experți.

Funcțiile de cumpărare & vânzare automată îți permit să setezi tranzacții care să fie executate când prețurile ating declanșatoarele pe care le definești.

Aceste avantaje se combină alături de taxele de tranzacționare competitive, randamentele grozave pentru conturile de economii, și alte funcții care să facă din Kriptomat alegerea preferată pentru utilizatorii cripto și investitorii din România și din întreaga lume.

Cum cumperi Bitcoin (BTC) și alte criptomonede

Să te înregistrezi pe o bursă recunoscută nu presupune doar să scrii un nume de utilizator și o parolă. Kriptomat este în acord cu reglementările UE care cer să-ți verifici identitatea, oferind o copie a documentului tău de identitate emis de guvern și poate și alte documente.

Aceste reglementări de tip Cunoaște-ți Clientul sunt cerute în mod legal pe platformele cripto, care se conformează cu prevederile împotriva spălării de bani ale legii internaționale de comerț electronic.

La unele platforme, verificarea identității este un proces complicat, care poate dura zile sau chiar săptămâni. La Kriptomat este un proces simplu pe care îl poți finaliza în câteva minute.

Website-ul sau aplicația mobilă îți va cere să-ți oferi datele de identificare și să încarci o fotografie de rezoluție ridicată a pașaportului. Vei fi ghidat să îți creezi și să încarci un selfie – o fotografie care se potrivește cu fotografia de pe documentul tău de identitate. Identitatea ta va fi verificată în câteva minute.

Următorul pas este să-ți alimentezi contul încât să poți să cumperi Bitcoin și alte criptomonede. Cele mai la îndemână opțiuni includ cardul de credit sau debit, transferurile bancare, serviciile de transfer de numerar precum Neteller și Skrill. Cardurile de credit și debit sunt, în general, cele mai rapide și mai ușoare, însă Kriptomat oferă opțiuni multiple și comode.

Totul începe când te autentifici și faci clic pe Cumpără & Vinde. Din motive de siguranță, Kriptomat cere autentificarea pentru a putea efectua toate tranzacțiile. Selectează tab-ul Cumpără și specifică Bitcoin sau altă criptomonedă pe care vrei să o cumperi.

Aplicația Kriptomat afișează opțiunile de plată. Poți să faci cumpărăturile cu fonduri pe care le-ai depus prin transfer SEPA sau să alegi să faci o plată prin cardul tău Visa sau Mastercard.

Specifică suma de criptomonedă pe care dorești să o cumperi. Nu uita că nu trebuie să cumperi o întreagă monedă. Poți să cumperi Bitcoin de 100 de euro, de exemplu, deși un singur Bitcoin valorează mult mai mult. Fă clic pe “Previzualizează tranzacție” ca să revezi detaliile cumpărării, inclusiv taxele de tranzacționare. Când ești mulțumit că detaliile sunt corecte, apasă “Continuă plata.”

Dacă folosești un card de credit sau debit pe care nu l-ai folosit înainte, ți se va cere să furnizezi detaliile cardului de credit: numele tău, numărul cardului, data expirării, și codul de securitate CVV din trei cifre. Fă clic pe “Plătește” și tranzacția va fi înaintată către banca ce ți-a emis cardul de credit pentru confirmarea cumpărării.

Și asta este tot. Verifică pagina contului tău și în câteva secunde, vei vedea criptomonedele afișate în contul Kriptomat. Și acum ai fost inițiat în cum cumperi Bitcoin în România.

Totul începe cu un singur pas

La Kriptomat, poți să începi să investești repede și ușor. Kriptomat este licențiat și reglementat pe deplin și oferă destule informații accesibile, și o echipă de suport de clasă mondială mereu la dispoziția clienților. Instrumentele avansate de investiții precum tranzacționarea automată și cumpărările recurente sunt accesibile cu un click.

Misiunea Kriptomat este cuprinsă în această afirmație de trei cuvinte, care apare pe multe din paginile platformei: Toți merită cripto.

La Kriptomat acesta este mai mult decât un slogan. Reprezintă un angajament care aspiră la un viitor în care beneficiile utilizării de criptomonede și investițiile sunt împărtășite la nivel mondial, un viitor deplin electronic, care nu depinde de băncile restrictive și cu taxe mari și industria financiară. Kriptomat lucrează să facă acel vis o realitate, utilizator cu utilizator.

Criptomonedele precum Bitcoin au potențialul să ofere libertate financiară și autodeterminare pentru miliarde de oameni din toată lumea. Poți să intri chiar azi în revoluția cripto și să culegi beneficiile acestor oportunități financiare extraordinare. Creează un cont gratuit la Kriptomat și verifică opțiunile. Este mai rapid și mai ușor decât ai putea crede.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close