Antena 3 CNN Economic Conținut plătit "Miracolul" numit implant dentar: preț de o viață, te vei bucura de beneficiile sale

"Miracolul" numit implant dentar: preț de o viață, te vei bucura de beneficiile sale

Generații de pacienți care își pierdeau dinții s-au chinuit cu dispozitive incomode, precum protezele dentare mobile, care nu le permiteau să mănânce mâncărurile preferate, erau dificil de curățat și necesitau o îngrijire laborioasă.

"Miracolul" numit implant dentar: preț de o viață, te vei bucura de beneficiile sale
de Georgiana Adam    |    04 Aug 2022   •   12:13

În schimb, un implant dentar, ca preț, beneficii și durabilitate, se dovedește un miracol pentru toți pacienții care aleg, la recomandarea medicului de specialitate, această soluție revoluționară.

Este exact genul de tratament care îți îmbunătățește concret viața de zi cu zi și care îți permite să simți, pe pielea proprie, cât de important este progresul realizat de tehnologie și de cercetarea științifică în ultimele decenii.

Ce trebuie să știi despre un implant dentar? Preț, proceduri și beneficii

Implantul este un șurub realizat din titan sau zirconiu, care înlocuiește rădăcina dintelui pierdut și susține cu succes, pe termen lung, o lucrare fixă definitivă. Intervenția se realizează în cabinete medicale specializate în timp ce pacientul se află sub anestezie, astfel încât nu va resimți nici măcar cea mai mică senzație de durere.

Un implant dentar pret presupune eforturi mai mari decât cele necesare pentru a avea parte de o proteză dentară mobilă. Însă avantajele pe care le aduce sunt infinit superioare și toți pacienții, fără excepție, sunt recunoscători că au luat această decizie.

Rădăcina artificială a dintelui nu numai că arată, dar se și comportă, din toate punctele de vedere, la fel ca dinții naturali. Din punct de vedere al stării de sănătate, sunt eliminate nenumăratele riscuri care apar atunci când în cavitatea bucală există un spațiu gol: migrația dentară, tasarea osului maxilar, retracția gingivală, probleme cu modul în care este efectuată digestia.

Din punct de vedere estetic, avantajele sunt la fel de mari. Pacienții au din nou posibilitatea de a le zâmbi frumos celor din jur și, în plus, aspectul întregii fețe este îmbunătățit. Este recăpătată chiar și capacitatea de a vorbi clar și de a rosti corect toate sunetele.

Toate aceste avantaje se manifestă nu doar pentru o lună sau pentru un an, ci pe durata mai multor decenii și, în multe cazuri, chiar pentru întreaga viață. Nu va mai fi nevoie de alte intervenții medicale, ci doar de respectarea regulilor de bază referitoare la igiena dentară.

Implant dentar preț – factorii care îl influențează

Formula de calcul pentru estimarea costurilor este destul de simplă: costul implantului propriu-zis + prețul bontului protetic + prețul coroanei dentare fixată pe implant. Însă, de la caz la caz, această formulă de bază poate să cunoască diferite corecții.

Costurile tratamentului sunt influențate de materialele folosite pentru șuruburi, cât și pentru proteza fixă. Medicul de specialitate oferă mai multe soluții, iar pacientul ia o decizie în funcție de bugetul propriu și de caracteristicile fiecărei variante.

Zona din cavitatea bucală în care se efectuează intervenția influențează, la rândul ei, prețul. Inserțiile realizate în zona dinților din față sunt mai scumpe, deoarece presupun folosirea unor elemente personalizate, în timp ce intervențiile realizate în zona din spate se dovedesc mai ieftine.

Dincolo de ceea ce presupune un implant dentar ca preț, esențiale sunt beneficiile pe care le aduce. Reprezintă, fără nicio o îndoială, cea mai bună soluție pentru fiecare pacient, o investiție pentru care acesta se va felicita chiar și după 10 sau 20 de ani!

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close