Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ținute potrivite în funcție de eveniment

Ținute potrivite în funcție de eveniment

Nuntă, botez, interviu de angajare, petrecere de sărbători, ziua absolvirii - ce au toate în comun? Este întotdeauna greu să ne dăm seama cu ce să ne îmbrăcăm.

Ținute potrivite în funcție de eveniment
Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2021   •   21:31

În plus, ceea ce alegi să porți la oricare dintre aceste ocazii depinde de atât de mulți factori: locul unde se desfășoară, formalitatea invitației, vremea și adesea ceea ce toți ceilalți aleg să poarte. Există însă câteva standarde generale de fashion ce îți pot oferi îndrumare. Nu uita totuși că majoritatea regulilor de dress code sunt realizate mai mult pentru a te ghida în alegerea ținutei potrivite, cu câteva excepții, cum ar fi evitarea purtării culorii alb la o nuntă.

Pentru a pune capăt dilemei „Cu ce să mă îmbrac?” îți oferim în continuare o serie de sfaturi practice și sugestii de ținute:

Botez sau orice alt eveniment religios

Decența este cuvântul care caracterizează ținuta pe care o porți în biserică. Pe timp de zi poți miza pe o rochie frumoasă, lejeră, cu imprimeu floral sau un costum cu accente feminine. Evită fustele foarte scurte, croiurile mulate sau decolteurile mari. În cazul unei bluze fără mâneci, adaugă un sacou sau un trench care să te acopere în biserică. Dacă există o recepție imediat după ceremonie și nu ai timp să te schimbi, alege o rochie de cocktail sau pantaloni eleganți.

Petrecere de logodnă sau nuntă

Codul de îmbrăcăminte pentru aceste evenimente fancy se bazează în special pe eleganță. În funcție de amploare evenimentului îți alegi și ținuta. Dacă vorbim de o adunare discretă cu un număr mic de prieteni și rude, poți opta pentru un top distins cu detalii deosebite și pantaloni palazzo sau o rochie de cocktail party. Pe de altă parte, o nuntă cu fast, cu un număr mare de invitați, organizată într-o locație de lux, impune rochii elegante, cu un croi sofisticat. P.S. Nu poți da greș niciodată cu o rochie neagră accesorizată cu bijuterii aurii remarcabile.

Petrecerea de Anul Nou

Acest eveniment îți permite să depășești limitele strălucirii și culorii. În esență, aproape orice ținută merge, atât timp cât este suficient de frumoasă pentru a se potrivi locului și ocaziei. Distrează-te cu bijuterii care impresionează. Asociază-le cu o rochie colorată, o salopetă elegantă sau un top festiv. Sunt permise și chiar recomandate paietele, penele și inserțiile de dantelă.

Interviu pentru angajare

Alege un look curat, profesional și adecvat. Pantofii pumps cu baretă și compleurile formate din sacou și fustă/pantaloni funcționează întotdeauna excelent pentru un interviu de job. De asemenea poți alege o rochie simplă neagră sau albastru închis, cu un croi office. Acestea tind să fie standardele pentru majoritatea companiilor de tip corporație. Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unui loc de muncă într-o industrie mai relaxată, cum ar fi un startup în tehnologie, o firmă de design sau o agenție de creație, nu ezita să îți exprimi stilul personal.

Ziua absolvirii

Nu te gândi prea mult ce să porți la propriul tău eveniment de absolvire. Este important un aspect frumos și îngrijit, dar nu foarte elegant. O rochie până la genunchi, colorată, albă simplă sau cu imprimeu floral este o opțiune excelentă care se potrivește acestei ocazii captivante. Poartă tocuri confortabile sau sandale cu toc jos, în care poți merge lejer pe scenă.

Indiferent de evenimentul la care mergi, nu uita că cel mai important este să alegi piese vestimentare care să te avantajeze fizic, să te reprezinte și pe care să le porți cu încredere. Dacă una dintre ținutele de mai sus este chiar ceea ce ai nevoie în acest moment, le găsești disponibile pe trendland.ro.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close