Antena 3 CNN Economic Data la care intră pensiile în decembrie 2022. Anunţul făcut de preşedintele Casei de Pensii

Data la care intră pensiile în decembrie 2022. Anunţul făcut de preşedintele Casei de Pensii

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat joi, la Antena 3 CNN, când va începe plata pensiilor pe luna decembrie 2022.

de Georgiana Adam    |    24 Noi 2022   •   16:35

Potrivit acestuia, de pe data de 2 decembrie, va începe livrarea pensiilor.

"Există foarte clar o convenție între Casa Națională de Pensii și Compania Națională de Poștă în care se spune foarte clar, acolo sunt stipulate termenele de livrare a pensiilor la domiciliu.

Exact cu data de 1 ale fiecărei luni noi virăm pensiile către beneficiarii noștri, pensionarii. 

Citeşte şi: Preşedintele Casei de Pensii anunţă când se tipăresc noile cupoane de pensii şi cum arată acestea

Deci, 1 fiind zi nelucrătoare, exact cu data de 2, deja pensiile vor fi achitate către beneficiarii noștri, pensionarii. Chiar am avut o discuție cu domnul director general al Companiei Naționale. 

M-a asigurat domnul director că totul este în regulă și începând cu data de 2 decembrie vor fi achitate. 

Începând cu un intervalul 1-15 ale fiecărei luni, Compania Națională de Poștă trebuie să achite toate pensiile beneficiarilor noștri care au optat pentru această modalitate de plată, respectiv prin mandat poștal. 

Pe lângă acestea, mai avem și pensiile unde pensionarii au optat ca modalitate de plată prin cont bancar, unde se vor vedea și acestea în jur de data de 12-13 ale lunii", a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.

Un leu în plus la pensie te poate lăsa fără ajutor la factura de la energie electrică

Capcana majorărilor date de guvern la pensie: diferenţa de numai 1 leu vă poate lăsa fără ajutoare.

Persoanele cu pensia sub 1.500 de lei: beneficiază de ajutor suplimentar, ajutor pentru alimente şi ajutor pentru facturi.

Persoanele cu pensia 1.501-2.000 de lei: ajutorul scade. Aşadar, o diferenţă de numai 1 leu la pensie vă poate lăsa fără ajutoare de la stat.

Cum afli data la care ieşi la pensie. Calcul simplu, în 2 minute, explicat pas cu pas, fără să mergi la ghişeu 

Când mă pot pensiona - este o întrebare care îi interesează pe mulţi români, fie că încă lucrează şi urmează să iasă la pensie, fie că deja s-au pensionat, dar anticipat.

Acum puteţi afla în mai puţin de un minut data la care vă puteţi pensiona, fie că e vorba de pensie anticipată, pensie anticipată parţial sau pensie pentru limita de vârstă.

Tot ce aveţi de făcut este să intraţi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, să vă completaţi data naşterii şi sexul, apoi aflaţi data pensionării.

×
Subiecte în articol: pensii plată pensii Daniel Baciu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close