Antena 3 CNN Economic Imobiliare 7 hectare din parcul Herăstrău ar putea trece în proprietate privată, cu mai puţin de 1 milion de dolari

7 hectare din parcul Herăstrău ar putea trece în proprietate privată, cu mai puţin de 1 milion de dolari

7 hectare din parcul Herăstrău ar putea trece în proprietate privată, cu mai puţin de 1 milion de dolari
Sursa foto: herastrau
01 Mar 2010   •   22:36

Aproape 7 hectare din parcul Herăstrău pot trece definitiv în proprietate privată pentru numai un milion de dolari, o sumă de aproape 40 de ori mai mică faţă de valoarea reală a terenului. Pentru cele 7 hectare de teren se luptă un club sportiv care vrea să continue acolo activitatea de iahting şi o firmă privată care vrea să ridice un hotel in mijlocul parcului Herastrău.

Povestea celor peste 62.000 de metri de teren din parcul Herăstrău s-a complicat brusc în momentul în care Biroul pentru Tineret şi Turism s-a asociat cu firma Domino Impex SRL pentru dezvoltarea bazei sportive de pe malul lacului. O societate care aparţine soţiei lui Bartolomeu Finiş, un apropiat al lui Dorin Cocoş şi Alexandru Bittner.

După doar un an de contract s-a ajuns la un proces.

?Domino 94 a dat în judecată BTT-ul pentru că nu şi-ar fi respectat anumite clauze. În urma neprezentării BTT-ului, s-a dat o hotărâre judecatorească prin care au fost obligaţi să vândă terenul şi toate activele pentru suma de 1 milion de dolari? spune Liviu Doară, de la Iahting Club Bucuresti.

O sumă mică faţă de valoarea reală a terenului dar şi a celorlalte clădiri. Un calcul simplu ne arată că terenul a fost cumpărat cu doar 23 de dolari metrul pătrat, în condiţiile în care preţul pieţei era de cel puţin o mie de dolari metrul pătrat.

Aşa că s-a ajuns la un nou proces. Tribunalul Bucureşti a anulat titlul de proprietate pe baza căruia BTT-ul a încheiat contractul de vânzare cumpărare. Fostul şef al Biroului de Tursim şi Tineret este acum cercetat penal pentru modul în care s-a realizat contractul de asociere pentru terenul din Herăstru.

Magistraţii Curţii de Apel vor decide marţi soarta terenului. Mai exact, vor stabili dacă Biroul de Turism şi Tineret a avut dreptul să vândă un de teren de aproape 70.000 de metri pătraţi cu o sumă infimă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Herastrau
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close