Antena 3 CNN Economic Imobiliare Apartamentele executate silit, cele mai ieftine de pe piaţa imobiliară

Apartamentele executate silit, cele mai ieftine de pe piaţa imobiliară

Apartamentele executate silit, cele mai ieftine de pe piaţa imobiliară
Sursa foto: Bloc
13 Feb 2010   •   18:41

Cele mai ieftine apartamente de pe piaţă sunt cele scoase la vânzare prin executări silite. Procedura este mai greoaie, dar specialiştii imobiliari spun că merită. O garsonieră poate fi cumpărată cu numai 14.000 de euro. În plus, aceste case se dovedesc a fi o concurenţă importantă şi pentru dezvoltatorii imobiliari.

Pentru a cumpăra un apartament scos la vânzare prin executare silită, cei interesaţi trebuie să depună 10% din preţul de pornire a licitaţiei în contul executorului. Nu există niciun risc de a pierde aceşti bani pentru că, în cazul în care nu se câştigă licitaţia, garanţia este primită înapoi.

De asemenea, potenţialul cumpărător trebuie să dispună de banii necesari în momentul achiziţiei, mai precis la 30 de zile după ce câştigă licitaţia. Jurnaliştii de la Săptămâna Financiară au catalogat ofertele de pe piaţă, cu atât mai mult cu cât vânzarea acestor apartamente este programată în perioada imediat următoare.

Astfel, pentru o garsonieră în cartierul Vitan, preţul de pornire a licitaţiei este de 14.200 euro. Ceva mai mulţi bani din buzunar trebuie să scoată din buzunar cei care vor să cumpere o garsonieră în Militari - mai precis 21.400 de euro. Un apartament cu trei camere din Berceni, cu o suprafaţă de 47 mp va fi scos la licitaţie luna viitoare pentru 38.300 euro.

O ofertă şi mai bună este pentru un apartament cu patru camere, care a mai fost scos la licitaţie şi al cărui preţ este deja redus cu un sfert. Imobilul se află în sectorul 6 şi este scos la vânzare de la 38.700 euro.

Nu numai apartamente sunt scoase la vânzare prin executare silită ci şi construcţii cu birouri şi laboratoare. Luna aceasta se va licita pentru un asemenea tip de clădire, cu o suprafaţă de 658 mp, situată pe Splaiul Independenţei. Preţul de pornire este 204.820 euro.

Pe lângă apartamente, oferte sunt şi pentru terenuri, cu sau fără imobile construite. Astfel, pentru un teren situat în sectorul 3 al Capitalei, cu o suprafaţă de 251 mp, şi o construcţie de două etaje preţul de pornire etse de 302.000 de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: executare silita
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close