Antena 3 CNN Economic Imobiliare Au trecut "Primul Bloc" şi "Prima Casă de la zero"

Au trecut "Primul Bloc" şi "Prima Casă de la zero"

Au trecut "Primul Bloc" şi "Prima Casă de la zero"
Sursa foto: emil boc
17 Feb 2010   •   13:38

Noile prevederi legate de Programul ?Prima Casă? au fost aprobate de Guvern, anunţă premierul Emil Boc. Potrivit actualizărilor ce au fost avizate de Executiv, ?dacă mai multe persoane în număr de sapte se asociază pentru a-şi construi împreună locuinţe, atunci garanţia este de 75 0000 de euro?. Acestea sunt condiţiile noi, care pun accent pe constrirea de locuinte de la zero care ăa aducă şi noi locuri de muncă. Mai mult, locuinţele ANL vor putea fi achiziţionate prin programul ?Prima Casă?.

Ministrul Sebastian Vlădescu spune că ?nu există o separaţie pe fiecare model de garanţie. Vlădescu spune că pentru locuinţele vechi plafonul garantat va rămâne la 60.000 euro. Suma totală ajunge la 700 de milioane de euro?. Dezvoltatorii vor primi banii pe fiecare stadiu de execuţie a lucrării şi trebuie să aibă un teren în prealabil. Noutatea e că doritorii se vor putea asocia şi construi mai multe locuinţe, nu neapărat în acelaşi imobil.

Lucrările la negru nu sunt încurajate pentru că băncile vor dori să lucreze cu un antreprenor general care să le ofere documente ce justifică fiecare stadiu al lucrării.

Programul "Prima Casă" prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, în limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost iniţiat de Guvern la mijlocul anului 2009.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa Emil Boc
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close