Antena 3 CNN Economic Imobiliare Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casă. Vezi aici modificările

Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casă. Vezi aici modificările

Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casă. Vezi aici modificările
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Mar 2011   •   16:23
Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casă. Fondul de garantare va fi asigurat în proporţie de 50% de stat şi 50% de bănci. Cei care au o locuinţă de mai puţin de 50 de metri pătraţi, vor putea accesa programul pentru o casă mai mare.
 
Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului, potrivit declaraţiilor premierului. De asemenea, acesta a precizat că nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobânda împrumutului şi cuantumul garanţiei.
 
"Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a participa la acest program, iar regula va fi . Între bănci va fi posibil transferul protofoliului de garanţii", a declarat primul ministru.
 
Membrii coaliţiei au mai decis ca şi persoane care în prezent deţin o casă în suprafaţă utilă maximă de 50 metri pătraţi şi care doresc un confort sporit să poată accesa credite prin acest program pentru cumpărarea unei noi locuinţe.
 
Mai mult decât atât, Boc a declarat că a fost eliminat criteriul limitei de vârstă, astfel încât programul "Prima Casă" să poată fi accesat şi de alte persoane decât tinerii în vârstă de până la 35 ani.

×
Subiecte în articol: guvern prima casa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close