Antena 3 CNN Economic Imobiliare Hotelurile de pe litoral, de vânzare. Preţurile pleacă de la trei milioane de euro

Hotelurile de pe litoral, de vânzare. Preţurile pleacă de la trei milioane de euro

Hotelurile de pe litoral, de vânzare. Preţurile pleacă de la trei milioane de euro
Sursa foto: hoteluri
11 Sep 2009   •   10:41

Criza îi arde la buzunare pe afaceriştii de pe litoral, motiv pentru care mai multe hoteluri de la malul mării au fost deja scoase la vânzare. În funcţie de mărime, vechime ori dotările complexului, preţurile ajung chiar şi la 15 milioane de euro.

Numărul turiştilor veniţi la mare a scăzut în vara aceasta cu 30% faţă de anul trecut, iar încasările hotelierilor s-au redus şi ele. La final de sezon, proprietarii preferă să vândă hotelurile, decât să iasă tot în pierdere. Sunt nevoiţi să aşteapte însă luni în şir ca să bată palma, timp în care preţul scade văzând cu ochii. Chiar şi aşa, cumpărătorii nu se înghesuie. Motivul? Preţurile sunt supraevaluate, spun agenţii imobiliari.

Un hotel de trei stele cu terasă şi restaurant de pildă nu presupune foarte multe investiţii din partea noului proprietar. Aşa că preţul de vânzare porneşte de la trei milioane de euro. În cazul unui hotel de acelaşi tip, dotat în plus cu piscină şi cu mai multe camere, preţurile pornesc chiar şi de la 15 milioane de euro.

Cele mai multe hoteluri de vânzare sunt în staţiunile din sudul litoralului, dar şi în Mamaia.

Antena 3

×
Subiecte în articol: hoteluri litoral vanzare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close