Antena 3 CNN Economic Imobiliare Parchetul laminat devine din ce în ce mai popular în casele românilor – Află toate avantajele!

Parchetul laminat devine din ce în ce mai popular în casele românilor – Află toate avantajele!

Parchetul laminat devine din ce în ce mai popular în casele românilor – Află toate avantajele!
11 Noi 2019   •   23:31

Ți-ai început de curând renovarea locuinței și ești în faza în care nu știi ce tip de parchet să alegi? Magazinele online de tip bricolaj oferă o mulțime de soluții, atât în ceea ce privește modelele și culorile, cât și varietatea materialelor din care sunt fabricate pardoselile. Există gresie, lemn, podea din poliuretan, din beton, din LVT vinil, parchet laminat, parchet stratificat, parchet masiv și altele. Alegerea pardoselii devine destul de dificilă când ai atât de multe variante de materiale recomandate de producători.

De ce parchetul laminat este cea mai populară soluție în casele românilor de astăzi?

Parchetul laminat este un produs sintetic obținut din câteva straturi suprapuse (având la bază rumegușul). Acesta are aspect de lemn datorită imaginii care imită aproape perfect desenul natural al lemnului. Imaginea pare foarte reală, reproduce fibra, nodurile și porii lemnului, chiar și semnele îmbătrânirii lui. Peste imagine este aplicat un strat de lac.

Montarea este foarte simplă și ușoară la parchetul laminat

În cazul parchetului laminat, montarea se face fără accesorii speciale, se folosește principiul de îmbinare dublu click. La alte tipuri de parchet se utilizează accesorii speciale de montaj: plinta cu garnitură, folia specială.

Parchetul laminat nu are caracteristici de stabilitate dimensională foarte bune în comparație cu parchetul masiv sau parchetul stratificat, întrucât este o podea flotantă, care permite montarea și demontarea rapidă.

Unde poate fi montat? Cu siguranță nu vor fi niciun fel de probleme dacă se montează la parter sau la etaj. Specialiștii spun că poate fi ales parchetul laminat rezistent la apă, astfel poate fi folosit și pentru baie și bucătărie. Parchetul laminat nu se poate aplica direct pe planșeul de beton, ci pe șapă acoperită cu o folie specială.

Cel mai mare avantaj apreciat de români: Parchetul laminat este mai ieftin decât parchetul din lemn masiv

Parchetul masiv are fiecare placă realizată dintr-o singură bucată de lemn masiv. Românii știu deja că parchetul masiv este cel mai scump, mai ales dacă este vorba despre esențe mai dure de lemn, cum sunt salcâmul sau stejarul.

Parchetul laminat este cel mai ieftin în prezent, fapt pentru care românii îl preferă în loc de parchet din lemn masiv sau din lemn stratificat. Vezi aici oferta de parchet laminat de pe Laminat-Parchet.ro pentru a te convinge că acest produs are multe avantaje și un preț foarte bun. Vei vedea că prețul începe de la 32 lei pe metru pătrat, are TVA inclus. Pe acest site poți afla prețurile la:

  • Parchet laminat cu grosimea de 8 mm, 10 mm, 12 mm și 14 mm

  • Parchet laminat pentru trafic intens, parchet laminat rezistent la apă și umiditate

  • Parchet Egger, Balterio, Karelia, Tarkett, Swiss Krono, Krono Original, parchet stratificat, etc.

La toate variantele de parchet se oferă o garanție de 10, 25 sau 35 de ani, în funcție de modelul ales. De asemenea, poți găsi accesorii de parchet laminat – plintă, praguri la uși, colțare, treceri – dar și folie parchet.

Parchetul laminat rezistent la apă și umezeală

Românii care doresc un parchet pentru baie și bucătărie, ar trebui să aleagă varianta de parchet laminat Aquastop (cu grosimea de 8 mm sau de 14 mm AC5, Clasa 33) de la SC Best Invest Group SRL. Acest parchet este diferit de parchetul laminat antiumezeală. De ce? Pentru că este rezistent la apă și nu doar la umiditate. Asta înseamnă că apa poate să stea pe parchet mai multe ore și NU va afecta caracteristicile acestuia. Parchetul rezistent la apă se poate monta foarte ușor, nu necesită accesorii speciale de instalare, cum este plinta cu garnitură sau folia specială.

Parchet laminat încălzire prin pardoseală, cu coeficient de rezistență termică mic

Acest tip de parchet este apreciat de românii care aleg încălzirea prin pardoseală. Cu cât parchetul laminat va avea coeficientul de rezistență termică mai mic, cu atât se va menține căldura în spațiul de locuit. Conform specialiștilor, rezistența la transferul de căldură trebuie să fie mai mică de 0.15 m2 k/w. Contează și rezistența la transfer termic a foliei, care se aplică sub parchet (ea având și rolul de a prelua greutatea mobilei ce va sta pe parchet).

Parchet laminat de trafic intens, de Clasă 32 sau Clasă 33

Românii care doresc un parchet pentru un magazin sau un spațiu comercial, pot monta un parchet laminat care are Clasa 33 de trafic intens, cu rezistență mare la impact și zgârieturi, la apă și umiditate. El se poate folosi la fel de bine și la case sau apartamente, în hol, baie și bucătărie. Se recomandă și pentru alte locații: restaurant, cafenea, pizzerie, sală de sport, sală de dans, grădiniță, școală.

Parchetul laminat AC5, de Clasă 33 este cel mai bun parchet laminat de trafic intens. Această pardoseală este ideală pentru zonele publice, cu trafic ridicat. Poate fi chiar mai rezistentă decât multe tipuri de gresie. Există parchet de trafic intens cu grosimea de 8 mm, 10 mm, 12 mm sau 14 mm.

Parchetul laminat AC3, Clasa 32 este de trafic mediu, asta înseamnă că poate fi folosit în zonele publice cu trafic moderat. Parchetul laminat AC4, Clasa 32, NU este de trafic intens. Acesta se poate achiziționa în varianta cu grosime de 12 mm sau de 14 mm. Standardul de clasă 33 arată că parchetul își va îndeplini rolul, fără probleme, cel puțin pe o perioadă de timp de 10 ani.

Indiferent de alegere, parchetul laminat trebui instalat corect și întreținut în conformitate cu instrucțiunile de utilizare.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close