Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile apartamentelor vechi vor scădea cu încă 30% până în 2012

Preţurile apartamentelor vechi vor scădea cu încă 30% până în 2012

Preţurile apartamentelor vechi vor scădea cu încă 30% până în 2012
Sursa foto: Foto: Video News
22 Mar 2011   •   09:34

Costurile apartamentelor din blocurile construite înainte de 1989, în Bucureşti, vor scădea cu peste 30% până în primăvara lui 2012, apreciază Ştefan Dumitraşcu, arhitect-şef al sectorului 3, potrivit Mediafax.

În Capitală, preţul de execuţie pentru un metru pătrat de apartament costă 450-500 de euro, iar atunci când se ţine cont şi de valoarea terenului pe care se construieşte, un preţ fără profit pe metrul pătrat de apartament ar fi cam de 600 de euro, explică Dumitraşcu. Dezvoltatorii ridică preţul însă cu mult mai mult.

"Dacă încă se solicită un preţ de 1.000 de euro pe metru pătrat pentru un apartament construit, să zicem, în 1983, estimez că până în primăvara anului viitor, acelaşi apartament, dacă va obţine 700 de euro pe metrul pătrat, va fi mare lucru. (...) Proprietarii care vând mult mai scump vor coborî în continuare preţurile, pentru că nu găsesc cumpărător la cât cer acum pe ele, iar băncile le bat zilnic la uşă şi îi presează", susţine arhitectul.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre apartamentele noi, unde reducerile vor fi de mai mică amploare, potrivit lui Dumitraşcu.

×
Subiecte în articol: preturi scadere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close