Antena 3 CNN Economic Imobiliare Scad preţurile locuinţelor noi. 40.000 de euro, cea mai ieftină garsonieră din Bucureşti

Scad preţurile locuinţelor noi. 40.000 de euro, cea mai ieftină garsonieră din Bucureşti

Scad preţurile locuinţelor noi. 40.000 de euro, cea mai ieftină garsonieră din Bucureşti
Sursa foto: garsoniera
05 Noi 2009   •   14:48

Garsoniere finalizate la 40.000 de euro şi apartamente de până la 60.000 de euro, nou-nouţe, la cheie. Părea un vis acum doi ani, dar azi e realitate. Banii puşi la dipoziţie de programul guvernamental Prima Casă pot garanta şi achiziţia unui apartament într-un imobil nou, dar la periferie.


"Este foarte greu să găseşti oferte de asemenea gen în zone semicentrale sau care nu sunt la marginea Bucureştiului. Costul de achiziţie al terenului a fost mai mare când au început proiectele, costurile de construcţii au fost mai mari - una e să intri de sute de ori cu camioanele în oraş şi alta e să construieşti la periferie - şi nici dezvoltatorii proiectelor din zone mai bune nu vor încă să coboare preţurile", spune Valentin Ilie, CEO al Coldwell Banker Affiliates of Romania, citat de Business Magazin.


Cele mai ieftine oferte pentru garsoniere şi apartamente cu două camere sunt în Prelungirea Ghencea, ieşirea spre autostrada Soarelui şi Titan. Recordul de preţ îl deţine o garsonieră din proiectul Răsărit de Soare în Titan. Garsoniera are o suprafaţă de 47 de metri pătraţi costă 40.990 de euro. Pe locul doi în top se află o garsonieră din Confort City evaluată la 41.475 de euro.

Proiectul Confort City aparţine oamenilor de afaceri Robert şi Ionuţ Negoiţă, iar locuinţele sunt ridicate la câţiva kilometri de Rin Grand Hotel.

"Noi ne-am adaptat foarte rapid noilor condiţii din piaţă şi am fost nişaţi din start: am ţintit clasa medie", spune Ionuţ Negoiţă. Proiectul cuprinde circa 1.500 de locuinţe şi se numără printre puţinele care pun la dispoziţie apartamente cu două camere la un preţ potrivit pentru programul Prima Casă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: garsoniera prima casa
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close