Antena 3 CNN Economic Inflația spulberă economiile românilor. La cât au ajuns dobânzile depozitelor la termen pentru populaţie

Inflația spulberă economiile românilor. La cât au ajuns dobânzile depozitelor la termen pentru populaţie

Inflaţia de 16,8% spulberă majorările recente operate de bănci la dobânzile la depozite.

Inflația spulberă economiile românilor. La cât au ajuns dobânzile depozitelor la termen pentru populaţie
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2022   •   22:59

Cele mai mari bănci de pe piaţa românească au continuat să majoreze dobânzile la depozitele retail în lei în ultima lună, ajungând la niveluri care, în anumite condiţii, depăşesc pragul de 8% pe scadenţa de 12 luni.

Dar, cu o inflaţie de 16,8%, creşterile operate de bănci la dobânzi sunt spulberate, iar românii rămân cu o dobândă real negativă de cel puţin 8%.

În cazul primelor 9 din 10 cele mai mari bănci de pe piaţa locală, dobânzile la depozitele la termen pentru populaţie au ajuns între 7% şi 8,5% pe scadenţa de 12 luni.

Comparativ cu luna octombrie 2022, intervalul s-a îngustat, în schimb nivelul maxim este cu doar 0,20 puncte procentuale mai mare.

Banca Transilvania oferă o dobândă la depozite de 7,25% pe scadenţa de 12 luni, BCR oferă 8%, BRD oferă 7,5%, ING Bank oferă 7%, Raiffeisen Bank oferă 7,25%, CEC Bank oferă 8,20%, UniCredit Bank oferă 8%, Alpha Bank oferă 8,15%, iar OTP Bank oferă 8,50%.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close