Antena 3 CNN Economic Guvernul amână majorarea salariilor cu cel puțin un an | Marcel Ciolacu: ”Îmi doream să le facem pe toate în 4 luni. Dar nu sunt Harry Potter!”

Guvernul amână majorarea salariilor cu cel puțin un an | Marcel Ciolacu: ”Îmi doream să le facem pe toate în 4 luni. Dar nu sunt Harry Potter!”

Românii vor mai avea de așteptat pentru majorarea salariilor. Măsura nu va intra în vigoare în 2024. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu și de Nicolae Ciucă.

Guvernul amână majorarea salariilor cu cel puțin un an | Marcel Ciolacu: ”Îmi doream să le facem pe toate în 4 luni. Dar nu sunt Harry Potter!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    24 Noi 2023   •   07:49

Potrivit președintelui PNL, Nicolae Ciucă, eliminarea inechităților din sistemul de salarizare este un jalon extrem de important în PNRR, însă proiectul de lege care urmează să fie întocmit de Guvern nu se va aplica din 2024: „nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”, a spus el.  

Și premierul Marcel Ciolacu a declarat, ieri, că deși și-ar fi dorit să poată crește și pensiile și salariile în același timp, ”nu este Harry Potter”. 

„Sunt două jaloane foarte importante în PNRR. Este jalonul prin care se elimină inechitățile și disparitățile din sistemul de pensii și eliminarea inechităților din sistemul de salarizare.  

Deci va trebui ca la nivelul ministerelor de linie să înceapă lucrul și pentru noua lege a salarizării, care nu face obiectul anului 2024.  

Nu mi s-ar părea nici măcar din punct de vedere politic corect să venim cu o astfel de măsură într-un an electoral”, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.  

Marcel Ciolacu: ”Nu sunt Harry Potter”

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la Europa FM, cu privire la cerințele profesorilor de majorare a salariilor, că aceștia „au avut o creștere aprobată în avans de 25%, care când s-a pus în aplicare, s-a dovedit a fi de aproape 30%” și că se va respecta promisiunea care le-a fost făcută.  

„Legea salarizării este în cererea de plată numărul 4, la fel ca reforma fiscală. Părerea mea e că va avea aplicabilitate din 2025. Nu știu dacă de la începutul anului sau de la jumătate.  

Profesorii au avut o creștere aprobată în avans de 25% care, când s-a pus în aplicare, s-a dovedit a fi de aproape 30%. Vorbesc ca și efort bugetar, nominal. Cifrele n-au cum să mintă. Mâine, poimâine de la ora 10:00 am iarăși întâlnire cu liderii.  

Nu vom avea o lege a salarizării pusă în aplicare pe anul viitor. Vom avea discuțiile astfel încât, până la legea salarizării, să acoperim cât mai mult din acest 50%. O să respect (promisiunea făcută profesorilor – n.red.). Și dumneavoastră, și eu, și toți românii ne dorim să le fi făcut pe toate în 4 luni. Nu sunt Harry Potter. Mă numesc Marcel Ciolacu”, a declarat președintele PSD, potrivit Digi24.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close