Antena 3 CNN Economic Metrorex, la un pas de colaps. Se cere intervenţia rapidă a ministrului Transporturilor

Metrorex, la un pas de colaps. Se cere intervenţia rapidă a ministrului Transporturilor

Situaţia de la Metrou se complică şi mai mult. Sindicaliştii spun că, de la 1 august, Metrorex plăteşte dublu la energie, ceea ce ar putea duce foarte repede la paralizarea companiei.

Metrorex, la un pas de colaps. Se cere intervenţia rapidă a ministrului Transporturilor
Sursa foto: Hepta photo agency
de Georgiana Adam    |    03 Aug 2022   •   08:51

Sindicaliştii cer ca ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să intervină urgent şi amintesc de faptul că situaţia este deja critică.

Totul vine după ce societatea nu mai are bani să plătească facturile pentru serviciile de mentenanță, iar acum trenurile circulă la intervale de până la 20 de minute. 

Metrorex a adunat datorii de peste 30 de milioane de euro la Alstom, firma care se ocupă cu mentenanţa trenurilor.

Metrorex: Metrourile din București vor avea întârzieri

Metrourile din București vor avea întârzieri deoarece unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație, anunţa Metrorex la jumătatea lunii trecute.

Metrourile din București vor avea întârzieri deoarece unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație după ce Alstom, compania care se ocupă de mentenanță, va opri serviciile din cauza datoriilor Metrorex.

“Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Din cele 82 de trenuri care fac parte din flota exploatată de Metrorex, Alstom Transport SA asigură mentenanța unui număr de 39 de trenuri, au precizat reprezentanţii companiei pentru Antena 3.

Metrourile vor circula la 10 minute

Intervalele de circulație pe magistrale se vor mări proporțional cu numărul de trenuri care vor fi oprite din cauza neefectuarii reviziilor, astfel încât trenurile vor veni la 10 minute, au precizat reprezentanții Metrorex.

Metrorex menționează că face demersuri pentru rezolvarea situației prin efectuarea de plăți, informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprise, inclusiv demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară. În acest context, Metrorex a solicitat Alstom, să nu ia decizii care să afecteze călătorii.

×
Subiecte în articol: Metrorex blocaj
Parteneri
Horoscop 21 septembrie 2023. Gemenii se lovesc de uși închise
x close