Antena 3 CNN Economic Ministrul Teodorovici, la INCOME: O economie trebuie întâi întărită, apoi impozitată

Ministrul Teodorovici, la INCOME: O economie trebuie întâi întărită, apoi impozitată

Ministrul Teodorovici, la INCOME: O economie trebuie întâi întărită, apoi impozitată
Sursa foto: Foto captura Antena 3
25 Iul 2015   •   10:58

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, într-un interviu acordat în exclusivitate emisiunii "INCOME", de la Antena 3, că "o economie trebuie întâi întărită, şi după aceea impozitată".

Mai mult, ministrul subliniază că, în pofida speculaţiilor, România se poate încadra în deficit, arătând că sunt numeroase pârghii prin care o va putea face, dacă noul Cod Fiscal va fi promulgat.

"Deficitul nu creşte foarte mult în 2016. Un 0,3 sau 0,5 la sută, plus faţă de cel de 1,83. E adevărat, al doilea pas era cel al modului de elaborare al bugetului de stat pe 2016, moment la care puteam cu toţii să ajustăm acest deficit cu până la 1,2 la sută. Acest lucru se poate face. Sunt multe zone din economie unde se poate face o rearanjare a cheltuielilor. Şi chiar se pot face tăieri", a spus ministru, dând exemplul companiilor de stat, "găurile negre în economie".

Adrian Măniuţiu a prezentat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Income", contextul în care noul Cod Fiscal a fost retrimis spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care, în octombrie 2014, acesta susţinea cu tărie necesitatea reducerii TVA.


Citeşte şi:

Ministrul Teodorovici, la INCOME: România are un fond de rezervă de 5,7 miliarde de euro

INCOME: Ministrul Finanţelor Publice, reacţie la criticile aduse noului Cod Fiscal

×
Subiecte în articol: Adrian Maniutiu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close