Antena 3 CNN Economic Nu e eroare! Cât a ajuns să coste un litru de ulei într-un mare lanţ de magazine din România. Reacţia Kaufland

Nu e eroare! Cât a ajuns să coste un litru de ulei într-un mare lanţ de magazine din România. Reacţia Kaufland

Preţul unui litru de ulei a crescut semnificativ în ultimele zile şi a trecut de un prag psihologic pentru mulţi dintre noi.

Nu e eroare! Cât a ajuns să coste un litru de ulei într-un mare lanţ de magazine din România. Reacţia Kaufland
Sursa foto: APC/Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Iun 2022   •   09:41

La un lanţ mare de magazine de la noi din ţară, uleiul de floarea-soarelui s-a scumpit mult, depăşind preţul de 15 lei pe litru, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

"La Kaufland uleiurile de floarea soarelui au trecut de prețul pshilogic de 15 lei/litru!", anunță Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, pe rețeaua de socializare.

Sursa citată postează şi câteva fotografii cu sortimente de ulei de floarea-soarelui, alături de prețurile aferente.

Astfel, un litru de ulei Bonatello costă 16,39 lei, în timp ce litrul de ulei Floriol se vinde cu un leu mai puțin, 15,39 lei, iar aceeași cantitate de ulei Spornic valorează 15,99 lei.

Efectele războiului din Ucraina se reflectă şi în prețul produselor de pe rafturile supermarketurilor. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Punctul de vedere al Kaufland

"Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre. 

Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei", se arată în punctul de vedere transmis de Kaufland, transmis presei pe 21 iunie.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close