Antena 3 CNN Economic O nouă metodă de spargere a autoturismelor scumpe face ravagii

O nouă metodă de spargere a autoturismelor scumpe face ravagii

Autoturismele cu tehnologie keyless de acces şi pornire a motorului fără cheie au devenit țintă ușoară pentru hoți. Polițiștii au constat în ultima perioadă o creștere a numărului de spargeri în care sunt folosite scanere speciale a sistemelor de alarmă.

O nouă metodă de spargere a autoturismelor scumpe face ravagii
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    24 Iun 2020   •   23:30

Metoda a fost folosită cu succes în Chișinău de doi bărbați în vârstă de 39 de ani și 62 ani. Polițiștii care au investigat cazurile de furturi din autoturisme au adunat probe îi încriminează pe aceștia în cel puțin trei furturi din automobile prin metoda în cauză. Bărbaţii nu au folosit-o pentru a fura şi dispărea cu automobilele, ci pentru a fura obiecte de valoare. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material părților vătămate.

Fiecare din indivizi avea un rol clar în comiterea infracțiunii, spun oamenii legii. Aceștia comunicau prin intermediul telefonul mobil: în timp ce unul urmărea victima prin magazin, al doilea individ pătrundea în automobil și sustrăgea bunurile. Prin tehnica propriu-zisă au spart deja maşini de model Mercedes GLC, BMW 740 şi Volvo S90. Acțiunile lor au fost surprinse şi de nişte de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bărbaților, au fost depistate și ridicate bunurile sustrase din unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate de către aceștia.

Bărbații sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt, fapt care, conform legislației în vigoare, prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close